Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Νίκη-φάρμακο για τον ΟΦΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Eνα ακόμα…θρίλερ έζησαν οι φίλοι του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα τους κατάφερε μεν να φτάσει στη νίκη χθες απέναντι στην Βέροια αλλά το έκανε με την ψυχή στο στόμα και χρειάστηκαν πολλά υπογλώσσια για να μην υπάρξουν καρδιακά προβλήματα.


Ο ΟΦΗ πήρε το τρίποντο με 2-0 αλλά με εμφανίσεις σαν την χθεσινή δύσκολα θα έχει βλέψεις για άνοδο. Μπορεί ο στόχος να επιτεύχθηκε και οι τρεις βαθμοί που ήταν το ζητούμενο να μπήκαν στο σακούλι αλλά το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας σκόρπισε ανησυχία για το μέλλον. Με τη νίκη του αυτή πάντως(η οποία ήρθε ένα μήνα μετά την τελευταία επί της Ηλιούπολης) και εκμεταλλευόμενος τα άλλα αποτελέσματα πλησίασε στους πέντε βαθμούς από την 2η θέση.
Μετά τον Πανθρακικό και τον Πιερικό ο ΟΦΗ έκανε άλλη μια ομάδα να μοιάζει με…Μπαρτσελόνα στο γήπεδο του ενώ έκτος των άλλων έδωσε και το δικαίωμα στην πολύ καλή χθες Βέροια να φωνάζει για την διαιτησία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά το 61` που προηγήθηκε στο σκορ και είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα αντί να πιέσει και να κυριαρχήσει στο γήπεδο έγινε ακριβώς το αντίθετο και η βασίλισσα του Βορρά αν ήταν λίγο πιο τυχερή μπορούσε να πάρει έστω την ισοπαλία. Η εικόνα του ΟΦΗ στο χθεσινό ματς ήταν παρόμοια με αυτή που είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια και έστειλε το μήνυμα ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Το μοναδικό θετικό στοιχείο πέραν της νίκης από το χθεσινό παιχνίδι είναι η καλή παρουσία του Ρούσεφ ο οποίος στο β` ημίχρονο που αγωνίστηκε έδωσε ποιότητα στην ανάπτυξη της ομάδας του. Πάντως είναι απορίας άξιον γιατί δεν έπαιξε από την αρχή αφού ο ΟΦΗ δεν έχει παίκτη με ικανότητα στα στημένα όπως επίσης και το γιατί στο διάστημα της συμμετοχής του δεν ήταν αυτός ο παίκτης που τα εκτελούσε. Ο Βούλγαρος θα δώσει βοήθειες αλλά ο ΟΦΗ χρειάζεται προσθήκες στην άμυνα και στο κέντρο μετά την αποχώρηση των Ψωμά, Λιαπάκη, Σοιλέδη και τον τραυματισμό του Ουκάρ.

Καλύτερη η Βέροια

Η Βέροια ήταν καλύτερη στο χθεσινό ματς και δημιούργησε από το ξεκίνημα πολλά προβλήματα κυρίως από την δεξιά της πλευρά με τον δαιμόνιο Καλτσά. Ο νεαρός έκανε άνω-κάτω την άμυνα του ΟΦΗ αλλά ευτυχώς για την ομάδα του Αναστόπουλου δεν είχε την ουσία. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ για μια ακόμα φορά απογοήτευσε μην μπορώντας να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι αφού οι περισσότεροι παίκτες του ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Σε αυτό το διάστημα χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές με την μερίδα του λέοντος να ανήκει στους φιλοξενούμενους.
Στο β` μέρος ο Αναστόπουλος διόρθωσε το λάθος του και πέρασε στο ματς τον Ρούσεφ στη θέση του Κατσικογιάννη. Ο τελευταίος είχε μια κάρτα και πολλά νεύρα και ήταν τυχερός που έμεινε στο ματς και δεν αποβλήθηκε στο 29` όταν έσπρωξε εκτός φάσης τον Μπάρμπα. Με την παρουσία του Ρούσεφ οι γηπεδούχοι βελτίωσαν κάπως την εικόνα τους και τελικά κατάφεραν στο 61` να φτάσουν στο γκολ με το πέναλτι που κέρδισε ο Βλόνταρτσικ από τον Μπάρμπα ο οποίος παράλληλα είδε και την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Ο Αγρίτης αν και δεν ήταν σε καλή μέρα πήρε την μπάλα και με άψογη εκτέλεση από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον ΟΦΗ που παραδόξως «κάθισε» αγωνιστικά και πέρασε δύσκολες στιγμές. Η αριθμητική διαφορά των δυο ομάδων δεν φάνηκε καθόλου με την Βέροια να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και να απειλεί άμεσα με ισοφάριση. Βεβαίως και ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία τουλάχιστον σε μια περίπτωση με τον Γιακούμπου να «καθαρίσει» το ματς αλλά δεν το έκανε και «λαχτάρισε» μέχρι το φινάλε όταν ο Μανούσος πέτυχε το δεύτερο γκολ και «κλείδωσε» τη νίκη.
Συμπερασματικά αυτό που κρατάει ο ΟΦΗ είναι μόνο το αποτέλεσμα αφού η νίκη ήταν χθες επιτακτική ανάγκη αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να εντοπιστούν οι αδυναμίες και να διορθωθούν γιατί με παρόμοιο αγωνιστικό πρόσωπο στη συνέχεια θα συναντήσει αρκετές δυσκολίες.
Από τους νικητές πέραν του Βεζυρίδη που κράτησε τον ΟΦΗ μέσα στο ματς ξεχώρισαν οι Κάλαιτζιτς, Πίτσος, Ρούσεφ ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο του νεαρού Χαριτωνίδη στη θέση του στόπερ.
Από την Βέροια κορυφαίος ο Καλτσάς ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Μπλαζέφσκι, Οικονόμου.
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Κιάσσος, Μπούρμπος, Πίτσος, Χαριτωνίδης, Καλάϊτζιτς, Κατσικογιάννης (46’ Ρούσεφ), Ζορμπάς (80’ Βερόν), Γιακούμπου (86’ Μανούσος), Αγρίτης, Βλόνταρτσικ.

ΒΕΡΟΙΑ: Συμεωνίδης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Καλογέρης, Καλτσάς, Οικονόμου, Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Τσιάτσιος (63’ Γεωργιάδης).
ΠΗΓΗ patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου