Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πρόσληψη 40 4ωριτών μέσω ΕΣΠΑ στα σχολεία. Τι άλλο θα δούμε; του αιρετου Λουκά Καβακλή

ΤΕΤΡΑΩΡΙΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;
Στην πρόσληψη 40 τετραωριτών( 4 ωρών) εκπαιδευτικών, μέσω ΕΣΠΑ, προχώρησε το Υπουργείο στην Α Αθήνας. Πρόκειται για συναδέλφους Γαλλικών και Γερμανικών. Εδώ δε μιλάμε για ελαστικές εργασιακές σχέσεις απλώς, αλλά για εργασία δουλοπάροικου!!!!
Από ότι φαίνεται το “όραμα” του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η επέκταση και παγιοποίηση τέτοιων μορφών εργασίας, με τους εκπαιδευτικούς “περιοδεύοντες θιάσους”, τα σχολεία “κέντρα διερχομένων” και τους μαθητές πρώτα θύματα αυτής της στυγνής αντιεκπαιδευτικής και αντεργατικής πολιτικής. Αυτό είναι το “ νέο σχολείο” που οραματίζονται. Φανταστείτε τι έχει να συμβεί με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τις συμπτήξεις τμημάτων.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Για άλλη μια φορά στην Α Διεύθυνση Αθήνας οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου μέσω ΕΣΠΑ έγινε χωρίς να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι απαιτούμε η τοποθέτηση των συναδέλφων στα σχολεία πρέπει να γίνεται μέσω του ΠΥΣΠΕ και όχι με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αυτό επιβάλλει η ισονομία και η διαφάνεια. Καμιά θέση δεν μπορεί να είναι “κρυφή” για τους συναδέλφους, καμιά τοποθέτηση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς να τηρείται η σειρά, με βάση τα μόρια του καθενός, από τον πίνακα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θέληση του υπό τοποθέτηση συναδέλφου.

Έγιναν 14 τοποθετήσεις (είχαν κληθεί 16)συναδέλφων Μουσικής μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ), όλοι σε ολοήμερα σχολεία, ενώ υπήρχαν και φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά στο πρωινό πρόγραμμα. Σε σχετική διαμαρτυρία μας η απάντηση ήταν ότι δεν προβλέπεται από το ΕΣΠΑ, άρα δεν θα πληρωνόντουσαν οι συνάδελφοι αν τοποθετούνταν στο πρωινό πρόγραμμα!!! Ούτε λόγος να γίνονταν οι προσλήψεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Έγιναν 10 τοποθετήσεις (είχαν κληθεί 20) εκπαιδευτικών Πληροφορικής, σταγόνα στον ωκεωνό με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες.
Για τους Γυμναστές, που υπάρχουν πολλά κενά ακόμα στα σχολεία, δεν έγινε καμιά πρόσληψη αναπληρωτή. Μάλλον επειδή δεν προβλέπονται από το ΕΣΠΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου