Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Εκδήλωση για τον Καζαντζάκη στο Μουσείο Εθνολογίας στους Βώρους

Η σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με τον τόπο του, την Κρήτη, είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στους Βώρους Πυργιωτίσσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή νομού Ηρακλείου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το ίδρυμα «Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς και ο Πολιτιστικός Βώρων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Γιάννης Φασομυτάκης.

Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης, με θέμα “Ο Ν. Καζαντζάκης και η Κρήτη”, ο διευθυντής Γενικών Αρχείων του Κράτους Ηρακλείου, Μανόλης Δρακάκης, με θέμα “Ν. Καζαντζάκης και Χαρίλαος Στεφανίδης”, ο διευθυντής του ιδρύματος «Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας» , Χριστόφορος Βαλλιάνος, με θέμα “Οι φιλικές και ανθρώπινες σχέσεις του Ν. Καζαντζάκη στην κρητική ύπαιθρο” ενώ θα προβληθεί επίσης DVD με τίτλο «Ο Νίκος που γνώρισα» σε παραγωγή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Το ντοκιμαντέρ είναι διάρκειας 20 λεπτών και παρουσιάζονται φίλοι και οι σύζυγος του συγγραφέα να μιλούν για τον άνθρωπο, Νίκο Καζαντζάκη.
ΠΗΓΗ patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου