Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μάθε παιδί μου γράμματα

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε πατέρας επειδή ήταν φορτικός με τα παιδιά του

Δικαστήριο της Μελβούρνης αποφάσισε να αφαιρέσει το δικαίωμα ενός πατέρα να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον των τριών παιδιών του επειδή αυτός τα πίεζε υπερβολικά να διαβάσουν για το σχολείο.

Τον βιετναμικής καταγωγής πατέρα οδήγησε στο δικαστήριο η πρώην σύζυγός του λόγω της υπερβολικής πίεσης που ασκούσε στις δύο κόρες τους να διαβάζουν, με αποτέλεσμα να τους δημιουργεί τεράστιο άγχος.

Ο πατέρας που προερχόταν από φτωχή οικογένεια ζητούσε από τις δύο κόρες του να γράφουν αναφορές για το τι έκαναν στην καθημερινή τους ζωή και στην συνέχεια να του τις διαβάζουν από το τηλέφωνο κάθε βράδυ, για να διαπιστώνει το επίπεδο της εκφραστικής τους ικανότητας.

Τους ζητούσε ακόμη να κάνουν εργασίες στο σπίτι οι οποίες όμως ξεπερνούσαν το επίπεδο που βρίσκονταν στο σχολείο.

Ο πατέρας υπερασπιζόμενος τον εαυτό του είπε στο δικαστήριο ότι το μόνο που ήθελε ήταν το καλό των παιδιών του.

Εντούτοις το δικαστήριο χαρακτήρισε την φορτική συμπεριφορά του πατέρα ως λανθασμένη και εκτιμώντας τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών του, του απαγόρευσε στο εξής να αποφασίζει για το μέλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου