Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο και με απλήρωτους λογαριασμούς Συνάντηση γονέων-δασκάλων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Της Κατερίνας Μυλωνά

Χωρίς πετρέλαιο, αναλώσιμα υλικά και με απλήρωτους λογαριασμούς ΟΤΕ και ΔΕΥΑΗ...προσπαθούν να λειτουργήσουν σχολεία του Ηρακλείου!

Η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατανομή των πιστώσεων από το δήμο, οδήγησε χθες δασκάλους και γονείς στη Λότζια, όπου συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Νίκο Γιαλιτάκη.

Ο κ. Γιαλιτάκης αναφέρθηκε στην προχθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να εγκρίνει τη διάθεση πιστώσεων για την τρίτη κατανομή του 2010 στις σχολικές επιτροπές, ύψους 527.203,29 €. Δεσμεύτηκε τα παραπάνω ποσά να διανεμηθούν σύντομα στα σχολεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Ο κ. Γιαλιτάκης αναγνώρισε πως σημειώθηκε καθυστέρηση στην εκταμίευση των χρημάτων, κάτι που, όπως είπε, οφείλεται στην αναστάτωση που έχει προκαλέσει ο Καλλικράτης που έφερε πολλές αρμοδιότητες στους δήμους.

«Η υποχρηματοδότηση κατά 40% των δαπανών για σχολικές επιτροπές προκαλεί μαύρες σκέψεις. Είμαστε σε στάση αναμονής προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο από δω και μπρος, να δούμε πώς θα πορευτούμε», τόνισε ο πρόεδρος ΝΤ Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ, κ. Νίκος Μεντζίνης.

«Οι σχολικές επιτροπές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα γιατί και οι λειτουργικές δαπάνες είναι μειωμένες σε σχέση με το παρελθόν και η εκταμίευση των χρημάτων καθυστερεί πάρα πολύ», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος», κ. Γιάννης Στεφανάκης. Όπως είπε, στη μέση του χειμώνα, σχολεία έχουν μείνει χωρίς πετρέλαιο ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα αναλώσιμα υλικά. Οι δάσκαλοι ζητούν από τους γονείς να αγοράζουν καθαριστικά και άλλα προϊόντα, απαραίτητα για τη λειτουργία των σχολείων. «Ζητήσαμε, την ερχόμενη βδομάδα, να κατατεθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές προκειμένου να καλύψουμε ένα μέρος από τα χρήματα που οφείλουμε, όχι ότι θα λυθεί το πρόβλημα, όμως θα είναι μια ανάσα για τις σχολικές επιτροπές. Θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία χρηματοδότηση για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα μας», τόνισε. Ο κ. Στεφανάκης αναφέρθηκε στην ... επανεμφάνιση του ιού της νέας γρίπης, που την περασμένη χρονιά είχε κοστίσει ακριβά στις σχολικές επιτροπές. «Διέθεσαν πάνω από 5.000 με 6.000 ευρώ η καθεμία και πήραμε 100 και 120 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, τόνισε πως « είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για να μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγουμε στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα».



Το υπόμνημα που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί

“Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα και τα σχολεία αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω έλλειψης χρημάτων και της άρνησης των βενζινοπωλών να μας κάνουν πίστωση. Αδυνατούμε να πληρώσουμε τους προμηθευτές μας για αγορές που έχουμε κάνει με πίστωση και αφορούν αναλώσιμα υλικά (χαρτί φωτοτυπικού, είδη καθαριότητας κ.ά.). Οι λογαριασμοι ΟΤΕ και ΔΕΥΑΗ είναι απλήρωτοι.

Οι καθαρίστριες με σύμβαση θα παραμείνουν απλήρωτες γιατί το ΕΙΝ (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας), μέσω του οποίου γίνεται η πληρωμή τους, έχει να μας καταβάλλει χρήματα από τον Σεπτέμβρη του 2010. Εως τώρα οι Σχολικές Επιτροπές πλήρωναν το μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές τους από το κονδύλι των λειτουργικών δαπανών. Νομιμοποιούνται οι ταμίες των Σχολικών Επιτροπών να συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο, στην περίπτωση που έχουν χρήματα στο ταμείο τους;

Η μισθοδοσία των καθαριστριών αορίστου χρόνου από 01/01/2011 θα γίνεται μέσω του δήμου. Είναι έτοιμος ο δήμος για την καταβολή του μισθού τους;".
ΠΗΓΗ: patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου