Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΕΠΑ.Λ- ΕΠΑ.Σ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ   

1ης  ΕΠΑ.Σ.   ΛΑΡΙΣΑΣ   
Τέρμα Καδρiτσης -τκ 41335
Τηλ & Fax 2410622750
                   &
 
ΕΠΑ.Σ. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΘΡΑΚΗΣ 4  -  Τ.Κ.  564 30
Τηλ.: 2310641291  Fax: 2310654428
 ΚΙΝ 6942445372

Θεσσαλονίκη               01/02/2011
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
              (Γραφείο υπουργού)



Από τον Οκτώβριο του 2010 αποστείλαμε μια σειρά επιστολών προς τα αρμόδια Υπουργεία και  Οργανισμούς , σχετικά με την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΕΠΑ.Λ- ΕΠΑ.Σ , οι απαντητικές επιστολές όμως που λάβαμε ήταν ασαφείς ως προς την ουσία του προβλήματος και παράλληλα απογοητευτικές .
Απευθυνθήκαμε στις τοπικές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις αντίστοιχες Περιφέρειες Εκπαίδευσης αποκομίζοντας  την συμπάθεια και τον καθησυχασμό .
Εκμεταλλευτήκαμε τις όποιες προσωπικές γνωριμίες μας για την επίλυση του ζητήματος , όμως εισπράξαμε προφορικές και αόριστες χρονικά υποσχέσεις .
Καταφύγαμε στον Συνήγορο του Πολίτη , οποίος  προώθησε το πρόβλημα μας στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας  και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της Ετήσιας Αναφοράς του προς τη Βουλή των Ελλήνων σε αυτό.  
Η τριβή με το θέμα της   έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των υπολοίπων ειδικοτήτων των  ΕΠΑ.Λ- ΕΠΑ.Σ, μας απέδειξε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό από όλους τους αρμόδιους, εκλείπει όμως η πολιτική βούληση για την αποκατάσταση του. Εκλείπει  η θέληση για την πάταξη της μαύρης εργασίας και της ομηρίας των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης .
Με γνώμονα τα παραπάνω και έχοντας υπ' όψιν  ότι οι σχολές μας καταργούνται, ζητούμε:
1.       Την άμεση και σαφή απάντηση σας, με ακριβές χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας.
2.       Την άμεση στελέχωση και λειτουργία της αρμόδιας επιτροπής έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων.
 Προσφερόμαστε οι ίδιοι να συλλέξουμε και να σας αποστείλουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την ταχύτατη   έκδοση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
3.         Να πληροφορηθούμε εάν και ποιες ειδικότητες των σχολών μας υπάγονται στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και  πως αυτό θα επηρεάσει το μέλλον μας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου