Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!

 Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.                                                                Αθήνα  9/02/2011

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

 ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                             
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                 
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ                        
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399                         
         6932798177                                              
FAX: 210 5202798  - 210 5121399                                                                                                          
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr           
                          E-mail: oltee@otenet.gr                                                       
                                           oltee.oltee@gmail.com               
                                                                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΠΡΩΤΗ ΔΙΔΑΞΑΣΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δεν πληρώνει – δεν πληρώνει η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου εκατοντάδες  εκπαιδευτικούς που στήριξαν ως αξιολογητές και καταχωρητές για δύο διδακτικά έτη 2008-2009 & 2009-2010 την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ).
Αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να προσφύγουν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, πληρώνοντας σε συγκεκριμένους δικηγόρους χιλιάδες ευρώ σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που οι μισθοί τους έχουν μειωθεί μόνο την τελευταία διετία κατά 30%.
Ούτε μια δήλωση, ούτε μια κουβέντα δεν έχουν πει η κ. υπουργός και η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία που υπουργείου παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα, παρά τις δεκάδες δημόσιες επιστολές που τους έχουν απευθύνει εκπαιδευτικοί από ολόκληρη τη χώρα, παρά τις επανειλημμένες αναφορές των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων  συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και παρά το πλήθος των ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή το τελευταίο διάστημα από βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων.
Θεωρούμε ότι η σιωπή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας δηλώνει άμεσα ή έμμεσα την άρνηση να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί τα δεδουλευμένα τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η σιωπή δηλώνει και μια πρωτοφανή περιφρόνηση προς όλους, όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, δεν καταδέχεται να απαντήσει, ούτε στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, ούτε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών αλλά και ούτε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που με εγκυκλίους του υπουργείου εργάστηκαν και δεν πληρώνονται.
Η συγκεκριμένη όμως συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς δημιουργεί πολύ άσχημο κλίμα και υποδαυλίζει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυξάνοντας περισσότερο την απόσταση μεταξύ τους σε μια περίοδο που για να αντιμετωπιστούν  τα μεγάλα προβλήματα και οι προκλήσεις της παιδείας, χρειάζεται πρωτίστως συναίνεση και αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Είναι υποχρεωμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να  αλλάξει τακτική και συμπεριφορά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της προς τους εκπαιδευτικούς καταβάλλοντας όλα τα δεδουλευμένα των ετών 2008-2009-2010.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ         ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου