Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

« Συγχώνευση Σχολικών Μονάδων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης »

 

  

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ            Αθήνα, 23 / 3 / 2011

             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αριθ Πρωτ : 162
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ                       ΠΡΟΣ :1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399                  ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
         6932798177                                          & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
FAX: 210 5202798  - 210 5121399                  κα Άννα Διαμαντοπούλου                                                                                            2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                         ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
                         E-mail: oltee@otenet.gr                                & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                                oltee.oltee@gmail.com                     κα Παρ. Χριστοφιλοπούλου
                                                                            

ΘΕΜΑ : « Συγχώνευση Σχολικών Μονάδων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης »

 Κα Υπουργέ
 Κα Υφυπουργέ

          Ενόψει της μεταρρύθμισης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με την μετατροπή των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ σε Τεχνολογικά Λύκεια δεν θα πρέπει να γίνει καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας  γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων που θα στεγάζονται σε κατάλληλα κτήρια που θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα εργαστήρια  συμβατά με την  εξελιγμένη τεχνολογία της αγοράς εργασίας.
Καμιά συγχώνευση και καμιά κατάργηση σχολείου Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δεν θα γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, γιατί οι ανάγκες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης επιτάσσουν ιδρύσεις νέων σχολείων που θα στεγάσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε ένα δημιουργικό σχολείο του μέλλοντος  με όραμα και διεξόδους.

           Στη θέση των σημερινών  ΕΠΑΣ θα πρέπει         να λειτουργήσουν Τεχνολογικά Λύκεια, πρωινά ή απογευματινά ή εσπερινά .σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζόμενων μαθητών της κάθε τοπικής κοινωνίας και ύστερα από συνεργασία των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων.

          Όσον αφορά τα ΣΕΚ θεωρούμε ότι πρέπει  να συνεχίσουν να λειτουργούν με τη σημερινή τους μορφή, συμβάλλοντας  στην άσκηση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες του εργαστηριακού τους  εξοπλισμού. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού τους που να ανταποκρίνεται πλήρως στην εργαστηριακή κάλυψη των νέων προγραμμάτων σπουδών των Τεχνολογικών Λυκείων .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ                                  
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου