Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Σύλλογος γονέων
1ου ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ

    21/5/2011
ΠΡΟΣ :
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ
  Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.Ε Ν. ΑΧΑΙΑΣ

ΤΥΠΟ

Καταγγελία


 Μετά από τις άκαρπες προσπάθειες πολλών φορέων αυτής της χώρας, τελικά την φετινή σχολική χρονιά τα εξεταστικά κέντρα των φυσικώς αδυνάτων μαθητών των ΕΠΑ.Λ περιορίστηκαν  σε τρία, σε Αθήνα, Πειραιά  και Θεσσαλονίκη.
Την πέμπτη 19 /5 που ήταν ή πρώτη μέρα πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ , όσοι από τους 1152 μαθητές τα κατάφεραν μεταφέρθηκαν στα τρία παραπάνω εξεταστικά κέντρα της χώρας.
Λέμε, όσοι τα κατάφεραν, γιατί κάποιοι προτίμησαν να κάνουν αίτηση και να εξεταστούν γραπτώς,  άρα χωρίς να μπορέσουν να δώσουν στον εαυτόν τους το δικαίωμα της όποιας καλύτερης απόδοσης, που θα τους έδιναν οι προφορικές εξετάσεις. Αυτό έγινε διότι δεν είχαν συνοδό ή τα χρήματα για να πάνε στα εξεταστικά κέντρα. Κάποιοι άλλοι δε, δεν πήραν μέρος καθόλου στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Έχουν γίνει προσπάθειες και ερωτήσεις προς το υπουργείο παιδείας για το αν θα καλυφτούν τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών και ακόμα δεν βρέθηκε κανείς να απαντήσει. Ας σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με την ΥΑ 2/35527/0022/20-6-2007 ( ΦΕΚ 1163/Β/2007) στους μαθητές της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλο Λύκειο από αυτό στο οποίο φοιτούν, επειδή το Λύκειο τους δε χρησιμοποιείται ως εξεταστικό κέντρο, καταβάλλεται αποζημίωση προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μετακίνησης , διαμονής και διατροφής αυτών και ενός συνοδού τους.      

Δυστυχώς παραβλέπουμε όλα αυτά και ερχόμαστε στο πιο απάνθρωπο όλων.
Έχουμε καταγγελίες μαθητών τόσο της Αχαΐας όσο και από άλλους νομούς που εξετάστηκαν στο Γυμνάσιο Καμινίων του Πειραιά ότι οι επιτροπές εξετάσεων ήσαν όλες μαζί, σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ του σχολείου  και εξέταζαν ταυτόχρονα τους μαθητές . Οι εξεταστές από ότι περιέγραψαν οι μαθητές, ήσαν και οι τρεις, της κάθε επιτροπής μαζί. Σαν πολύβουο…..κέντρο υποδοχής μεταναστών. Κάτι σαν τη νήσο Ellis.
Ποιος νόμος , ποια ειδική ρύθμιση ,ποια ηθική  και ποια οδηγία το επιτρέπει αυτό;
Μιλάμε για παιδιά με ειδικές αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που τα περισσότερα από αυτά έχουν και διάσπαση προσοχής.
Ποιος από όλους εμάς τους ενήλικες θα μπορούσε να εξεταστεί έτσι;
Ποιος από όλους τους υπεύθυνους τους υπουργείου παιδείας μπήκε στην διαδικασία να πάει έως εκεί και να δει τον τρόπο εξέτασης;
Πιστεύεται ότι έτσι καλύπτεται την διαύγεια των εξετάσεων;
Πιστεύετε ότι έτσι βοηθάτε στην μέγιστη απόδοση του κάθε  μαθητή;
Νοιώθουμε πλέον ότι το υπουργείο παιδείας έχει αποφασίσει να  σβήσει από τον χάρτη των πανελλαδικών όλους τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες, και ιδιαίτερα των ΕΠΑ.Λ
Δηλαδή τιμωρείτε τους μαθητές και επειδή γεννήθηκαν ιδιαίτεροι, αλλά και επειδή επέλεξαν την Τεχνική εκπαίδευση.
Απαιτούμε την Τρίτη 24 /5 που είναι η μέρα εξέτασης των μαθηματικών να αλλάξει αυτό, και να είναι επιτροπή και αίθουσα, όπως ακριβώς καI στις εξετάσεις των γενικών λυκείων.
Κύριοι έχετε να κάνετε με μαθητές που απλά είχαν την ατυχία να γεννηθούν διαφορετικοί και αξίζουν το δικαίωμα στην μόρφωση, αυτό που εσείς, τους το στερείτε. Και όλα αυτά λίγο πριν την ανακοίνωση του νέου Τεχνολογικού Λυκείου από ότι διαβάζουμε. Και την στιγμή που λέτε διαρκώς ότι «πρώτα ο μαθητής»
Θα δανειστώ την φράση των μαθητών από την επιστολή που έστειλαν στην υπουργό παιδείας για να τελειώσω.

«Που πρώτα ο μαθητής;! Γιατί εμείς οι προφορικά εξεταζόμενοι μαθητές του ΕΠΑ.Λ, νοιώθουμε πρώτοι στον αποκλεισμό και στην εξαίρεση σαν τα ανάπηρα παιδιά των σπαρτιατών που τα πετούσαν στον καιάδα.»

Αυτό ακριβώς δυστυχώς έγινε, τα πετάξατε τα παιδιά μας  σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ χωρίς τους στοιχειώδους κανόνες εξέτασης.

Το ΔΣ

Του συλλόγου γονέων
1ου ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου