Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩ

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

 ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                                        Αθήνα, 14 / 6 / 2011
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                          Αριθ Πρωτ : 245
Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ                                     ΠΡΟΣ :ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 5238973   - 210 5121399                       κα Άννα Διαμαντοπούλου                               
          6932798177                                         
FAX: 210 5202798   - 210 5121399                         
                                                                                               
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                          
E-mail: oltee@otenet.gr                      
                    oltee.oltee@gmail.com                


Θέμα : « Επιλογή Σχολικών Συμβούλων & Διευθυντών Σχολικών Μονάδων 

          Το ΔΣ της ΟΛΤΕΕ  δέχεται καθημερινά τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων εκπαιδευτικών της ΤΕΕ για την πορεία των διαδικαστικών εξελίξεων που αφορούν την επιλογή των Σχολικών συμβούλων και των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.
          Η επιλογή των  Σχολικών Συμβούλων στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να έπεται της επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων γιατί  σε αντίθετη περίπτωση η καταστρατήγηση  και η στρέβλωση που θα προκύψουν θα είναι  ανατρεπτικές   ως προς τους αξιολογικούς πίνακες , όταν εκπαιδευτικοί  θα παραιτούνται από θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων για να καλύψουν θέσεις σχολικών συμβούλων.
          Η διαδικασία αυτή θα ανατρέψει στην ουσία την αξιολογική σειρά των Διευθυντών Σχολικών μονάδων γιατί θα καλούνται από τους πίνακες εκπαιδευτικοί για να αναλάβουν διευθυντικές θέσεις που ενδεχομένως θα καλύπτονταν από εκπαιδευτικούς που είναι σε υψηλότερες θέσεις στον αξιολογικό πίνακα.
          Προτείνουμε να προηγηθούν οι επιλογές των Σχολικών Συμβούλων και να ακολουθήσουν οι επιλογές των Διευθυντών σχολικών μονάδων για να αποφευχθούν αδικίες και μελλοντικές ενστάσεις ή και δικαστικές προσφυγές για την ανατροπή των αξιολογικών πινάκων. Δεν πρέπει να επαναληφθεί η καταστρατήγηση της διαδικασίας επιλογής στελεχών που πραγματοποιήθηκε το 2010 κατά την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης που προηγήθηκαν της επιλογής Σχολικών Συμβούλων.
          Επίσης θεωρούμε ότι  η τράπεζα θεμάτων επιλογής  των στελεχών της εκπαίδευσης που ετοιμάζει ειδική επιτροπή του ΥΠΔΒΜΘ θα πρέπει να αναρτηθεί στο διαδίκτυο  για λόγους διαφάνειας , σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης και προετοιμασίας των υποψηφίων εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιλογής και αποφυγής τυχόν διαρροών  που θα οδηγήσει σε  απαξίωσης της  όλης διαδικασίας.

                                               
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου