Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μέσα στο Δεκέμβριο το σχέδιο νόμου για το Νέο Λύκειο και Τεχνολογικό Λύκειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Η επόμενη συνάντηση θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε μέσα στο Δεκέμβριο να καταθέσουμε το νομοσχέδιο» είπε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ,αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «τα συγκεκριμένα θέματα είναι σε διαβούλευση από τον περασμένο Μάρτιο».
Η υπ. Παιδείας τόνισε πως «η Παιδεία αποτελεί εθνική προτεραιότητα και για κανένα λόγο δεν πρέπει να «παγώσει». Θεωρώ πολύ σημαντική τη συνεργασία των μελών της Διακομματικής Επιτροπής ώστε, όπως και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να συμφωνήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που είναι αναγκαίες στο Νέο Λύκειο και στο Τεχνολογικό Λύκειο».
Η συμφωνία αυτή, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου,  θα δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο για τα επόμενα δέκα χρόνια, χωρίς αλλαγές ώστε, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να έχουν ένα σταθερό, ασφαλές, σύγχρονο σύστημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.
Σε ερώτηση για το εξεταστικό σύστημα η Υπουργός απάντησε:
Έχουμε κάνει σαφές ότι πρέπει πρώτα να ασχοληθούμε με το περιεχόμενο του σχολείου και μετά με τις εξετάσεις. Η αμέσως επόμενη συζήτηση είναι για το εξεταστικό σύστημα, που θα έρθει σε άλλο νομοσχέδιο.

Στη Διακομματική Επιτροπή, που συνεδρίασε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχαν οι:
Συμεών Κεδίκογλου από το ΠΑΣΟΚ, Άρης Σπηλιωτόπουλος από τη ΝΔ, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη από το ΛΑΟΣ, Γρηγόρης Ψαριανός από τη Δημοκρατική Αριστερά, Θανάσης Ζορμπάς από τη Δημοκρατική Συμμαχία και Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους Πράσινους. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Μιχάλης Παντούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου