Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Α1 Μπάσκετ: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 61-65

Σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου, που θα του δώσει και το πλεονέκτημα έδρας στα play off πήρε ο Ολυμπιακός με την πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού από το 2007 με 61-65.
Παίζοντας πιο στρωτό μπάσκετ από τον «αιώνιό» τους αντίπαλο και με ξεσπάσματα στο τέλος κάθε περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Το «τριφύλλι» ατύχησε στο να έχει σε πολύ
άσχημη βραδιά και τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει σε κανέναν σημείο να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Μόνο ο Ντρου Νίκολας ξεχώρισε, ουσιαστικά, από τους γηπεδούχους, όμως και αυτός σίγησε στο τέταρτο και καθοριστικότερο δεκάλεπτο.
Παρόλα αυτά, οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι και περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, όταν το παιχνίδι διακόπηκε προς στιγμή, λόγω μιας φωτοβολίδας που πέταξε ένας ανεγκέφαλος και πέτυχε στον αγκώνα τον Θοδωρή Παπαλουκά. Οι διαιτητές πήραν τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για να επιστρέψουν λίγο αργότερα, με την προειδοποίηση όμως ότι αν αυτό επαναλαμβανόταν, θα έδιναν οριστικό τέλος.
Η διακοπή αυτή, όπως αποδείχθηκε, ζημίωσε τον Παναθηναϊκό, αφού στο 3' και 24'' ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Αντώνη Φώτση πήρε κεφάλι τριών πόντων (58-55), όμως στη συνέχεια ένα σερί 10-0 των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς έφερε τούμπα το σκορ και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει τη νίκη.
Αρχικά ο Νεστέροβιτς με έμμεσο τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια και στη συνέχεια ο Παπαλουκάς με καλή άμυνα πήρε τη μπάλα, έφυγε στον αιφνιδιασμό και ολοκλήρωσε το coast to coast για να κάνει το 58-60. Στο 1'43'' Σπανούλης και Νεστέροβιτς συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να πετυχαίνει άλλους δυο πόντους, για να έρθει και ο Παπαλουκάς με ένα lay up και μια βολή να ανεβάσει τη διαφορά στο +7.
Το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» ήταν να μειώσουν με τρίποντο του Φώτση, στοιχείο που ίσως αποδειχθεί σημαντικό στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ.
Το σκηνικό, βέβαια, του να προηγούνται οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος της περιόδου είχε επαναληφθεί άλλες δυο φορές και προδιέθετε για όσα θα συνέβαιναν στο φινάλε. Χαρακτηριστικό είναι πως λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκό ήταν στο +5 με 34-29, αλλά ο Ολυμπιακός το γύρισε και πήγε στα αποδυτήρια με 34-36.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-36, 49-51, 61-65
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 6, Φώτσης 9(1), Σάτο 13, Νίκολας 15 (1), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 5, Καλάθης 3 (1), Καϊμακόγλου
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 17, Γκόρντον, Σπανούλης 4(1), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 8, Μαυροκεφαλίδης 2, Χαλπερίν 5 (1), Παπανικολάου, Έρτγεγκ 10, Τεόντοσιτς 10 (2)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου