Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΘΝΟΣ
Διαβούλευση - «εξπρές», που θα διαρκέσει έως τις 25 Ιανουαρίου, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση των πειραματικών σχολείων αλλά και για τις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών, από τις οποίες θα προκύψουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ινστιτούτου Ψηφιακής Πολιτικής και Εκδόσεων για την Εκπαίδευση.
Η διαβούλευση ξεκίνησε το Σάββατο 15 Γενάρη και διεξάγεται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.opengov.gr/ypepth/?p=552 και www.opengov.gr/ypepth/?p=543, όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν καταθέτοντας απόψεις. Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, στο κείμενο με το οποίο καλεί μαθητές, γονείς
και εκπαιδευτικούς να καταθέσουν προτάσεις, υποστηρίζει ότι «στόχος της αναβάθμισης των πειραματικών σχολείων είναι η επέκταση της εκπαιδευτικής έρευνας στην πράξη, η άσκηση των φοιτητών και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών».
Εξάλλου, προσθέτει, «η πειραματική εφαρμογή προγραμμάτων σπουδών, εκπαιδευτικού υλικού, καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και δράσεων, εναλλακτικών μοντέλων διοίκησης και λειτουργίας του σχολείου θα συμβάλει στον γενικό εκσυγχρονισμό του συστήματος».
Η υπουργός τονίζει ακόμη πως σε γενικότερο επίπεδο το προτεινόμενο σχήμα ανανεωμένης λειτουργίας των πειραματικών σχολείων επιδιώκει να εξουδετερώσει τις πιθανότητες κοινωνικών διακρίσεων. Αναφορικά με την ίδρυση δύο νέων βασικών πυλώνων επιστημονικής υποστήριξης του υπουργείου, προτείνεται η ίδρυση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο οποίο θα συγχωνευτούν τρεις φορείς μεταξύ των οποίων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου, αλλά η ίδρυση του Ινστιτούτου Ψηφιακής Πολιτικής και Εκδόσεων για την Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου