Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Η "ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ" ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ την κοινή γνώμη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία με τη μία της γλώσσα μοιράζει διαβεβαιώσεις στους πολίτες ότι το σχέδιο σαρωτικών συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που ετοιμάζει θα εφαρμοστεί με «αυστηρώς παιδαγωγικά κριτήρια» και με την άλλη της γλώσσα δίνει εντολές στους διορισμένους περιφερειακούς διευθυντές να «κατεδαφίσουν» τα σχολεία με ασύμφορα λειτουργικά έξοδα.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ συγκλίνουν σε πιστή αντιγραφή του πορτογαλικού μοντέλου, το οποίο συγκέντρωσε χιλιάδες μαθητές σε τρομακτικού μεγέθους σχολικά συγκροτήματα εξασφαλίζοντας στα

κρατικά ταμεία εξοικονόμηση πόρων από τις κοινές υποδομές και το ενιαίο προσωπικό.
ΤΟΣΟ για την πορτογαλική κυβέρνηση όσο και για την ελληνική ζητήματα που αφορούν στους εκπαιδευτικούς κανόνες, στο παιδαγωγικό κλίμα, στις άνετες μετακινήσεις των μαθητών, στο μαρασμό των κοινοτήτων που θα χάσουν τα σχολεία τους, είναι... δευτερεύοντα. Οχι όμως για τους γονείς. Οι οποίοι, συν τοις άλλοις, αγωνιούν και για την ασφάλεια των παιδιών τους. Είναι κοινός τόπος ότι στα «τέρατα» τύπου Γκράβας ανθεί η παραβατικότητα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, με την κρυφή ελπίδα μήπως διασωθούν «τα παιδιά» από τα χειρότερα, προσπαθεί να αντέξει τις οριζόντιες εισοδηματικές απώλειες που προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική αδειάζοντας τις τσέπες των φτωχότερων.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΟΜΩΣ αυτό το έγκλημα  του σχολείου-εκτρώματος που ετοιμάζουν οι κυβερνώντες πνίγοντας κι αυτή την τελευταία κρυφή της ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου