Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΑΕ Συντονιστικό Ωρομισθίων Αναπληρωτών: Ανακαλούν συμβάσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ και τις μετατρέπουν σε μειωμένου ωραρίου

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ….
Τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υλοποιήσει το νέο σχέδιό του για συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων έχει προχωρήσει σε μία εκτεταμένη επιχείρηση σύμπτυξης τμημάτων, ενώ ακριβώς επειδή οι τάξεις υποδοχής και τα τμήματα των ολοημέρων δε λειτουργούν όπως θα έπρεπε –με μόνιμο προσωπικό από την αρχή της χρονιάς, με την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή και φυσικά με αναλυτικά προγράμματα αντίστοιχα με τις μαθησιακές και παιδαγωγικές ανάγκες– παρατηρείται έντονη μαθητική διαρροή, ειδικά σε περιοχές με αρκετούς μαθητές, παιδιά μεταναστών και μαθητές ρομ. Αν οι μαθητές είναι οι πρώτοι που, όχι απλά ζημιώνονται από αυτήν την τακτική του Υπουργείου, αλλά πετιούνται εκτός σχολείου, τα δεύτερα θύματα αυτής της επαίσχυντης ιστορίας είναι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί.
Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει προφορική εντολή στις διευθύνσεις να ανακαλέσουν τις συμβάσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ που εξαιτίας αυτής της εξέλιξης δεν έχουν πλέον πλήρες ωράριο και να υπογραφούν νέες συμβάσεις μειωμένου ωραρίου. Καλούμε τους συναδέλφους που μπορεί να γίνουν αποδέκτες των παραπάνω, να μη δεχτούν να υπογράψουν νέα σύμβαση και να επικοινωνήσουν άμεσα με τον σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε.
Αρνούμαστε την οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή σύμβασης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.
Όχι στις συγχωνεύσεις και στα κλεισίματα σχολείων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristoi.blogspot.com, panenadekp@gmail.com, 6994027752
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
sintonistiko@gmail.com, 6970139038, www.oromisthioi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου