Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΛΤΕΕ

      Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

 ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                             Αθήνα, 19 / 1 / 2011
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                 Αριθ Πρωτ : 82
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ                         ΠΡΟΣ :1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399                         ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
         6932798177                                               & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
FAX: 210 5202798  - 210 5121399                         κα Άννα Διαμαντοπούλου                                                                                                                                             
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                                          
                         E-mail: oltee@otenet.gr                                         
                                oltee.oltee@gmail.com                           

ΘΕΜΑ : « Συμμετοχή στο ΕΣΥΠ »

             Κα Υπουργέ

          Το  ΔΣ της ΟΛΤΕΕ διαμαρτύρεται γιατί δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του ΕΣΥΠ που πραγματοποιήθηκε την  19/1/2011.
          Το ΔΣ της ΟΛΤΕΕ έχει διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές στις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας  γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται η ΟΛΤΕΕ στους θεσμικούς εκπροσώπους του ΕΣΥΠ .
         Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 15 του Νόμου 2986/2002 που τροποποιεί την παράγραφο 2 του άρθρου 15 του Ν. 2817/2000 συμμετέχουν μεταξύ των άλλων και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών. Το άρθρο 1 του Ν. 2327/ 1995 για το ΕΣΥΠ έχει καταργηθεί με την παράγραφο θ του άρθρου 15 του Ν. 2817/2000.
          Στην παράγραφο 2ζ του άρθρου 15 του Ν. 2817/2000 με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Παιδείας  καθορίζεται η συγκρότηση του ΕΣΥΠ και των επί μέρους Συμβουλίων του από εκπροσώπους των εκπαιδευτικών φορέων της χώρας .
          Με το ΠΔ 127 /2003 που εκδόθηκε, στους θεσμικούς εκπροσώπους του ΕΣΥΠ συμπεριλήφθησαν σαν εκπαιδευτικοί φορείς η ΟΛΜΕ , η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ  και δεν συμπεριλήφθητε η ΟΛΤΕΕ από τον τότε Υπουργό Παιδείας κατά παράβαση του νόμου 2987/2002  και παραβιάζοντας όχι μόνο το νόμο αλλά και τα συνταγματικά μας δικαιώματα , μη συμπεριλαμβάνοντας την ΟΛΤΕΕ στους θεσμικούς εκπροσώπους του ΕΣΥΠ.
          Σας ενημερώνουμε , αν δεν το γνωρίζετε , ότι στο χώρο της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπάρχει μόνο μία ομοσπονδία , η ΟΛΜΕ, αλλά υπάρχει νόμιμα με καταστατικό στο Πρωτοδικείο Αθηνών από το 1987 και η ομοσπονδία λειτουργών τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης , η ΟΛΤΕΕ . Άρα παράνομα και αντισυνταγματικά δεν συμπεριελήφθη  η ΟΛΤΕΕ στους θεσμικούς φορείς του ΕΣΥΠ από τον τότε Υπουργό Παιδείας .
          Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει  άπειρες καταγγελίες και διαμαρτυρίες για τροποποίηση του ΠΔ 127 και συμμετοχή  της ΟΛΤΕΕ στο ΕΣΥΠ χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Αυτό φανερώνει βέβαια και  το κατά πόσο τηρούν και εφαρμόζουν τις ισχύουσες νομοθεσίες και τις συνταγματικές δεσμεύσεις οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
          Όλο αυτό το χρονικό διάστημα , κάθε χρόνο , καταγγέλλαμε την μη συμμετοχή  της ΟΛΤΕΕ στις συνεδριάσεις του ΕΣΥΠ και μέχρι επίλυσης του προβλήματος γινόμασταν δεκτοί να συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις και να καταθέτουμε τις απόψεις μας.
          Αυτό ακριβώς είχε εφαρμοστεί και στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις του ΣΠΔΕ του ΕΣΥΠ . Η ΟΛΤΕΕ είχε συμμετάσχει σε όλες τις συνεδριάσεις, είχε καταθέσει τις απόψεις της και είχε λάβει μέρος στην έκδοση των Προτάσεων του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
          Παρακαλούμε άμεσα να γίνει δεκτή η ΟΛΤΕΕ σαν θεσμικό μέλος του ΕΣΥΠ και να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία διόρθωσης του ΠΔ 127/2003 ώστε να συμπεριληφθεί η ΟΛΤΕΕ στους θεσμικούς φορείς του ΕΣΥΠ εφαρμόζοντας τους νόμους και τα συνταγματικά μας δικαιώματα .


  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου