Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζεται η έκθεση ψηφιδωτού

Συνεχίζεται, έχοντας μεγάλη απήχηση από το κοινό του Ηρακλείου, η έκθεση του εργαστηρίου ψηφιδωτού του δήμου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Η έκθεση πρόκειται να διαρκέσει ως τις 20 Ιανουαρίου, ενώ περιλαμβάνει 165 συνολική έργα από 60 εκπαιδευόμενους του εργαστηρίου.
Τα 35 έργα αποτελούν δωρεά των μαθητών προς το Δήμο Ηρακλείου, τα οποία είτε θα δοθούν σε πολιτικούς που επισκέπτονται το δήμο συνήθως, είτε θα κοσμήσουν ορισμένους χώρους, όπως ναούς, αφού πολλά είναι αγιογραφίες.

Δύο μεγάλα ψηφιδωτά έργα του εργαστηρίου έχουν ήδη τοποθετηθεί στο χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί και τρίτο ( διαστάσεων 1,5 Χ 7 μέτρα), το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση.
Πρόκειται για το έργο της εκπαιδεύτριας, Άννας Μαλλιωτάκη, με διαστάσεις 1,5 χ 7 μέτρα και με θέμα τη «Σύγχρονη Πόλη». Απεικονίζει ένα σύγχρονο Ηράκλειο με επίκεντρο τη Λότζια, όπου το παλιό στοιχείο συνυπάρχει με το καινούριο. Το έργο ανήκει στο Δήμο και θα τοποθετηθεί είτε στο χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς ή στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Οι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του εργαστηρίου καταθέτουν πολλές προτάσεις όσο αφορά στην αξιοποίηση των έργων, ενώ υπάρχει επίσης η ιδέα, τα ονόματα των οδών να σχηματίζονται με ψηφίδες.
ΠΗΓΗ patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου