Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου

Θα βρίσκεται στην Κοζάνη, θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW και η δημιουργία του ανακοινώθηκε επίσημα από τον πρωθυπουργό.

Την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου θα αναλάβει η ΔΕΗ σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή (σύμφωνα με πληροφορίες την αμερικανική εταιρία AMS), ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας που έκανε σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο δήμος Κοζάνης.
Η επένδυση είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, θα αξιοποιήσει μια έκταση 5.300 στρεμμάτων, εξαντλημένου ορυχείου στο λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, θα απασχολήσει συνολικά 550 άτομα, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει κατά 300.000 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος στην ατμόσφαιρα και θα καλύψει ηλεκτρική κατανάλωση 55.000 νοικοκυριών.

Στην ίδια περιοχή θα λειτουργήσει παράλληλα και εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Ο πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στην Κοζάνη και αύριο, Παρασκευή, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη πριν επιστρέψει, το απόγευμα, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου