Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Όχι στην επιδημιολογική καταγραφή απουσιών και κλείσιμο των σχολείων απάντησε το ΚΕΛΠΝΟ στο υπ. Παιδείας

                                      ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 Με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Μιχάλη Κοντογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ευρεία σύσκεψη των επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου -Πρόληψης Νοσημάτων, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, παρουσία του υπουργού Α. Λοβέρδου.
 Κι ενώ οι επιστήμονες διατύπωναν την εκτίμηση ότι στις επόμενες 4 εβδομάδες θα αυξηθούν τα κρούσματα της γρίπης , ο Ειδικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας   απηύθυνε το ερώτημα: «Τι θα κάνουμε με τα σχολεία ? Τι μας συστήνεται να κάνουμε . Αλλάζει κάτι από την τελευταία οδηγία σας?» .

Η απάντηση που έλαβε ο κ. Κοντογιάννης ήταν: «Δεν κρίνουμε  σκόπιμο , στη παρούσα φάση, να κάνετε στα σχολεία  επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών, ούτε να κλείσουν οι σχολικές μονάδες σε περίπτωση που εκδηλωθούν κρούσματα της γρίπης Η1Ν1».
 Μετά από αυτή την απάντηση το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να στείλει νέα εγκύκλιο προς τα σχολεία με περισσότερες οδηγίες από αυτές που περιλάμβανε η εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Ιανουαρίου.
 Σύμφωναμε τα στοιχεία του ΚΕΛΠΝΟ σήμερα Δευτέρα δηλώθηκαν 15 νέα κρούσματα, 77 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.Από τιην 1η Ιανουαρίου νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία 146 άτομα, ενώ έχασαν τη ζωή τους 34 άτομα.
 Η Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κρεμαστινού στη διάρκεια της σύσκεψης είπε ο ιός προσβάλλει και νέους υγιείς ανθρώπους , ορισμένοι από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους.
Με την πρώτη εγκύκλιο το  υπ. Παιδείας έδινε προς τους μαθητές τις ακόλουθες οδηγίες :

  • Αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
  • Αποφυγή της κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Συχνό πλύσιμο των χεριών.
  • Κάλυψη με χαρτομάντηλο του στόματος και της μύτης σε βήχα ή φτέρνισμα.
  • Συχνός αερισμός των αιθουσών.
  • Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/μαθήτρια εμφανίσει συμπτώματα γρίπης, να ειδοποιούνται άμεσα οι κηδεμόνες τους για να τους παραλάβουν από το σχολείο.
  • Όταν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός ασθενεί με υψηλό πυρετό και έχει συμπτώματα γρίπης πρέπει να παραμένει στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου