Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΤΕΕ: Μας διαβάλλει η ΟΛΜΕ

Κα  Υπουργέ
Κα Υφυπουργέ
Κε.  Γενικέ Γραμματέα
Κα  Ειδική Γραμματέα

          Με μεγάλη μας έκπληξη, και λύπη πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο την επιστολή που σας έστειλαν τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ, ζητώντας την διόρθωση της Υπουργικής Απόφασης, διαγράφοντας την ΟΛΤΕΕ από τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος 

Ε.Δ.Β.Μ. του ΕΣΠΑ, εκβιάζοντάς σας ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα συμμετάσχουν στους « κοινωνικούς εταίρους» της παραπάνω επιτροπής.
          Φυσικά δεν είχαν την παραμικρή ευαισθησία  να μας κοινοποιήσουν την επιστολή τους, εφαρμόζοντας την γνωστότατη τακτική των κρυφών παρεμβάσεων για επίτευξη των σκοπών τους.
          Δεν θα έπρεπε ίσως να δώσουμε καμιά σημασία στο περιεχόμενο της επιστολής τους, γιατί όσα εκεί αναφέρονται είναι μικρότητες και ανακρίβειες που στόχο έχουν να πλήξουν την πολύχρονη δράση της Ομοσπονδίας μας (από το 1987) στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης περιφρονώντας τους όπως θα άξιζε στην περίπτωσή τους, αλλά σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για ενημέρωσή σας και γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα υποκύψετε στο ψυχρό εκβιασμό τους γιατί απλά πράξατε νόμιμα που μας εντάξατε στην Eπιτροπή Παρακολούθησης  του προγράμματος     « Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση » του ΕΣΠΑ όπως άλλωστε συμμετείχαμε και στην αντίστοιχη επιτροπή του ΕΠΠΕΑΕΚ ΙΙ.
Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι η ΟΛΜΕ έχει το δικαίωμα να αυτοαποκαλείται «η μόνη ομοσπονδία στο χώρο της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» ούτε αποδεχόμαστε να στρέφεται εναντίον μας  και να υποβάλλει όρους. Αυτές οι ενέργειες της είναι αντιδημοκρατικές, αντισυνδικαλιστικές, παράνομες και αντισυνταγματικές .
Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας επειδή διαβάλλουν την ΟΛΤΕΕ,  επικαλούμενοι λόγους τελείως ψευδείς και αναληθείς.
  1. Τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ  χαρακτηρίζουν την  ΟΛΤΕΕ  (δεν τολμάνε να αναφέρουν ούτε το όνομά της, ονομάζοντάς την Ομοσπονδία της  ΤΕΕ )  διασπαστική κίνηση στο χώρο της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης.
Τα πραγματικά γεγονότα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα αναφερόμενα. Τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ είναι εκείνα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατορθώσουν την απαξίωση της ΟΛΤΕΕ και την αφομίωσή της από την ΟΛΜΕ . Οι προσπάθειές τους όμως ποτέ δεν επέτυχαν γιατί η ΟΛΤΕΕ είναι η γνήσια έκφραση της ΤΕΕ και την στηρίζουν ένθερμα οι εκπαιδευτικοί της αλλά και η δικαιοσύνη  όταν χρειάστηκε τάχθηκε με το μέρος της το 1987 όπου με  δικαστική απόφαση η ΟΛΤΕΕ συνέχισε να λειτουργεί με νέο καταστατικό μέχρι σήμερα.
Η ΟΛΤΕΕ λειτουργεί νόμιμα κατ’ επιταγή του Συντάγματος για συνδικαλιστική ελευθερία και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπου ο κάθε εργαζόμενος εκπαιδευτικός στα πλαίσια της Δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας έχει την δυνατότητα να επιλέγει το συνδικαλιστικό του φορέα.
Η ΟΛΜΕ δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να θεωρείται η μοναδική συνδικαλιστική ομοσπονδία στο χώρο της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταπατώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα των εκπαιδευτικών και μην επιτρέποντας τους να επιλέγουν το συνδικαλιστικό σωματείο που τους αντιπροσωπεύει.
  1. Τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ επικαλούνται ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ είναι μέλη τους μετά την ψήφιση του Ν. 1566/85 και την ενοποίηση Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Αλλά ο Ν. 1566/85 που επικαλούνται τα μέλη του προεδρείου της  ΟΛΜΕ αναιρεί όλα τα επιχειρήματά τους. Μια απλή ανάγνωση του Ν. 1566/85 φτάνει για να καταλάβει ο καθένας τα αυθαίρετα επιχειρήματά τους. Σε όλα τα άρθρα του παραπάνω νόμου, όπου συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, αναφέρονται σαν συμμετέχοντες η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΛΤΕΕ.
Με τις διάφορες εκβιαστικές παρεμβάσεις τους τα εκάστοτε τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ προς ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας έχουν κατορθώσει στις νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν να αποκλείουν την συμμετοχή της ΟΛΤΕΕ στα θεσμικά όργανα κατά παράβαση κάθε Συνταγματικού και νόμιμου δικαιώματός μας και να συμμετέχει μόνο η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ( ΕΣΥΠ και ΟΕΠΕΚ ).
Η ΟΛΤΕΕ αντιδρώντας στις αποφάσεις των εκάστοτε Υπουργών  πάντα κατόρθωνε το αυτονόητο και γινότανε αποδεκτή. Έχει έρθει πλέον η ώρα  να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και να αποκατασταθεί η νομιμότητα συμμετέχοντας σαν τακτικό μέλος η ΟΛΤΕΕ στο ΕΣΥΠ και στον ΟΕΠΕΚ.
Η ΟΛΤΕΕ είναι η μόνη εκπαιδευτική ομοσπονδία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις του ΕΣΥΠ, είχε καταθέσει τις προτάσεις της που είχαν θετική αντιμετώπιση από όλους τους συμμετέχοντες και συμμετείχε στην διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  που έχει κατατεθεί στην Υπουργό Παιδείας.
Τα μέλη του προεδρείου της  ΟΛΜΕ δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις και δεν είχαν καταθέσει καμιά πρόταση ακολουθώντας την πάγια τακτική τους των καταγγελιών και της μη συμμετοχής αποφεύγοντας να καταθέσουν προτάσεις γνωρίζοντας ότι αν κατέθεταν την πάγια πρότασή τους για 12χρονη γενική εκπαίδευση και κατάργηση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ερχότανε σε αντιπαράθεση με τα μέλη τους που ανήκουν στην ΤΕΕ και τα οποία έχουν παραπλανήσει  υποσχόμενοι  την επίλυση των διεκδικήσεων τους για μια καλύτερη ΤΕΕ.
Επίσης στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι γνωστό σε όλους ότι τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ λειτουργούν με διαφορετικούς νόμους και προεδρικά διατάγματα. Η ενοποίηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει γίνει μόνο  στη διοίκηση και στα  υπηρεσιακά συμβούλια. Αποτέλεσμα αυτής της  ενοποίησης  είναι, επειδή τα υπηρεσιακά συμβούλια  απαρτίζονται από εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης μέλη της ΟΛΜΕ, να καλύπτουν τελευταία πάντα  τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών  στα σχολεία της ΤΕΕ ( φέτος ακόμα δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις) δημιουργώντας  τεράστια  προβλήματα  στην λειτουργία τους  και δυσφημίζοντάς τα στην κοινωνία.
Η ΟΛΤΕΕ διαχρονικά  είναι η ομοσπονδία, που παρά τον συνεχή πόλεμο που δέχεται από τα μέλη του προεδρείου της  ΟΛΜΕ, δίνει πάντα συνεπή αγώνα ώστε η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει τη θέση που της ανήκει στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
  1. Τα μέλη του προεδρείου της  ΟΛΜΕ αναφέρουν ότι η ΟΛΤΕΕ εκπροσωπείται από μικρό αριθμό εκπαιδευτικών. Τα στοιχεία που αναφέρουν  δεν είναι βέβαια τα σωστά  και  σημασία βέβαια δεν έχει ο αριθμός των μελών αλλά το τι υποστηρίζει και πως το διεκδικεί η κάθε ομοσπονδία.
Η αριθμητική υπεροχή δεν είναι το μέτρο σύγκρισης για την ύπαρξη και τη λειτουργία μιας ομοσπονδίας όπως επικαλούνται τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ. Αυτή η άποψή τους δεν είναι όχι μόνο νόμιμη αλλά ούτε ηθική, ούτε δημοκρατική.  Αν επικρατούσε η άποψη τους αυτή , τότε και στη Βουλή δεν θα είχαν κανένα δικαίωμα να συμμετέχουν όλα τα μικρά κόμματα.
Η ΟΛΤΕΕ, σύμφωνα με το καταστατικό της , καλύπτει τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με 20 ενώσεις της ( ΕΛΤΕΕ ) σε όλη την επικράτεια ( με δυσκολία ίδρυσης ΕΛΤΕΕ στα νησιά και τις ορεινές περιοχές λόγω μικρού αριθμού σχολείων ΤΕΕ ) διεκδικώντας την ανάπτυξη των σχολείων της ΤΕΕ προς όφελος των μαθητών τους , τη στέγαση τους σε κατάλληλα διδακτήρια , την ύπαρξη  απαραίτητου και σύγχρονου εργαστηριακό εξοπλισμό, ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες λειτουργίας μαθητών και εκπαιδευτικών και τα εργασιακά δικαιώματα  των εκπαιδευτικών της σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
  1. Η ΟΛΤΕΕ είναι τακτικό μέλος της ΑΔΕΔΥ. Τα αναφερόμενα περί αποκλεισμού  συμμετοχής της στα 2 τελευταία συνέδρια της ΑΔΕΔΥ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις συντεχνιακές μεθοδεύσεις της Επιτροπής Πιστοποίησης της ΑΔΕΔΥ και όχι σε παρατυπίες της ΟΛΤΕΕ. Έχει γίνει εκ μέρους της ΟΛΤΕΕ παράσταση και έντονη  διαμαρτυρία στον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ για τις μεθοδεύσεις αυτές και έχει λάβει την διαβεβαίωση και την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα ίδια θλιβερά και για την ίδια την ΑΔΕΔΥ φαινόμενα.
  2. Είναι ανάξιο επίσης να αναφερθούμε στα όσα επικαλούνται  τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ, ότι η ΟΛΜΕ είναι η μόνη και διεθνώς αναγνωρισμένη ομοσπονδία και ότι θα προσφύγει  στα Ευρωπαϊκά όργανα, εκβιάζοντας σας.
   Η ΟΛΤΕΕ λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες.  Είναι μια ομοσπονδία που δεν έχει καμιά κομματική εξάρτηση και δεν υπάρχουν κομματικά ψηφοδέλτια. Εργάζεται μόνο για την ανάπτυξη της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και την βελτίωση των σχολείων και των συνθηκών εργασίας  όλων των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ                           ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου