Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σύλλογος γονέων 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου: Διαμαρτυρία για την εξέταση των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Αθήνα

Σύλλογος γονέων
1ου ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ
email : goneis1epalaigiou@yahoo.gr

Προς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ

 ΕΚΠ/ΣΗΣ  Ν. ΑΧΑΪΑ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.Ε
ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ


Ο σύλλογος γονέων του 1ου ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ διαμαρτυρόμαστε για την αντιπαιδαγωγική απόφαση του υπουργείου παιδείας σύμφωνα με την οποία θα πρέπει τα παιδιά μας με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και που βάση νόμου εξετάζονται προφορικά  να μεταβούν να εξετασθούν στην Αθήνα αντί της Πάτρας που εξετάσθηκαν πέρυσι.
 
          Αναφέρουμε ότι το κόστος για κάθε οικογένεια θα ξεπεράσει τα 800 εύρο για μεταφορά και διαμονή, και η όλη ταλαιπωρία μεταφοράς και αλλαγή περιβάλλοντος των παιδιών μας θα τους στοιχίσει στην απόδοση τους.
          Μετά λοιπόν και από εκτενή συζήτηση με τους γονείς αυτών των μαθητών
 
1ον Σας ζητάμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αλλάξει αυτή η απόφαση του υπουργείου.
2ον Σαν δηλώνουμε ότι αν αυτό δεν αλλάξει τότε εμείς μαζί με τους υποψήφιους μαθητές προφορικής εξέτασης στις 19 Μαΐου 2011 (πρώτη μέρα πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ) θα βρισκόμαστε έξω από τα γραφεία του περιφερειακού διευθυντή της εκπαίδευσης στην Ακτή Δυμαίων 25 , περιμένοντας να δημιουργήσετε επιτροπή εξέτασης για να διενεργηθούν οι εξετάσεις.
           Συγχρόνως δε, θα καταθέσουμε μήνυση στον Εισαγγελέα για αντιπαιδαγωγική και άνιση μεταχείριση των μαθητών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες των ΕΠΑΛ έναντι των άλλων μαθητών.
Θα θέλαμε  τέλος να προσθέσουμε ότι η πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι οι μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης , και ιδιαίτερα αυτοί με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι μαθητές κατώτερης νοημοσύνης και δικαιωμάτων, από τους άλλους μαθητές.

Το ΔΣ

Του συλλόγου γονέων
1ου ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου