Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οι μαθητές με αναπηρία της Κρήτης θα δώσουν πανελλαδικές στην Αθήνα-ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όλης της Κρήτης, συνολικά 168 μαθητές(54 από Χανιά) αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις(Προφορικά εξεταζόμενοι) αφού μόνο εκεί για φέτος ορίζονται εξεταστικά κέντρα.
Φέτος το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οι συγκεκριμένοι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις
υποψηφίων ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) και μαθημάτων ειδικότητας (Ομάδα Β) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να εξετασθούν σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη(Βόρεια Ελλάδα) υποχρεώνοντας τους να ταξιδέψουν, μαζί με τους συνοδούς τους, και εν μέσω κρίσης και περιορισμού των οικογενειακών εισοδημάτων, να καλύψουν οι ίδιοι (γονείς ή κηδεμόνες) τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής καθ’ όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ μέχρι και το 2010 εξετάζονταν στα Χανιά στο  ΕΠΑ.Λ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και στο Ηράκλειο(2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου)
Η ΕΛΜΕ Χανίων με ανακοίνωσή της  καταγγέλλει πως με την απόφαση αυτή δεκάδες οικογένειες θα επωμισθούν ένα κόστος οικονομικό δυσβάστακτο για την εποχή  μας, αλλά και ψυχολογικά θα δημιουργηθεί ένα μειονέκτημα στους μαθητές αυτούς σε σχέση με τους συνυποψηφίους τους από την πρωτεύουσα. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος , τονίζει η ΕΛΜΕ, πολλοί υποψήφιοι της Κρήτης  να αποφασίσουν να απέχουν από τις πανελλαδικές εξετάσεις
Θυμίζει δηλαδή, υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Χανιων  αλλά στο ανάποδο τη ρήση, «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» Μάλλον ξεχνάμε ότι η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε αυτό και ιδιαίτερα τις περιπτώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα πρέπει η Πολιτεία να  τις αντιμετωπίζει με περισσότερη ευαισθησία.
Η ΕΛΜΕ Χανίων διαμαρτύρεται έντονα για το θέμα αυτό και ζητά από το υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα λίγες μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων αυτών των μαθητών(19 Μαΐου) να λειτουργήσουν όπως και πέρυσι εξεταστικά κέντρα και στα Χανιά αλλά και στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου