Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ 07/05/2011

Όπισθεν ολοταχώς στην παιδεία
07/05/2011

Υπεύθυνες δηλώσεις κλήθηκαν να καταθέσουν τις τελευταίες ημέρες οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους σχετικά με το εάν τελικά θα μεταβούν προκειμένου να δώσουν προφορικές πανελλαδικές εξετάσεις στην Αθήνα. Πρόκειται για τους λεγόμενους "φυσικώς αδύνατους" υποψηφίους της τεχνικής εκπαίδευσης που έχουν είτε ειδικές ανάγκες (π.χ. κινητικά προβλήματα) είτε μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία).
Ως γνωστό, το ειδικό εξεταστικό κέντρο για αυτούς δεν πρόκειται φέτος να λειτουργήσει σε επίπεδο Κρήτης. Το υπουργείο Παιδείας δεν υπαναχώρησε και έτσι, όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕΕ) Ηρακλείου κ. Πέτρος Κακαζιάνης: «Αντί να πηγαίνουμε μπροστά πηγαίνουμε πίσω».
Σύμφωνα με τον κ. Κακαζιάνη, ζητήθηκε από παιδιά και κηδεμόνες να κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις, όπου θα έλεγαν αν επιθυμούν να εξεταστούν προφορικώς στην Αθήνα ή γραπτώς στο Ηράκλειο. Υπήρξαν παιδιά που, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων του ταξιδιού, δήλωσαν ότι θα εξεταστούν εδώ γραπτώς «και ό,τι είναι να γίνει ας γίνει». Όμως, όπως σημειώνει ο κ. Κακαζιάνης, αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, καθώς «είναι σαν να αναιρούν τη δυσλεξία τους». Ο κ. Κακαζιάνης έθεσε θέμα άνισης αντιμετώπισης μεταξύ των υποψηφίων της γενικής και της τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς όπως είπε: «Ακόμα και για μόλις 17 παιδιά της γενικής παιδείας έχει στηθεί ειδικό εξεταστικό κέντρο σε πόλη της Κρήτης, όταν για πάνω από 50 υποψήφιους της τεχνικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να στηθεί ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο στο Ηράκλειο».
Ο κ. Κακαζιάνης χαρακτηρίζει το θέμα ως "χοντρό", αφού, όπως λέει, αν λειτουργούσε στο Ηράκλειο το ειδικό εξεταστικό δε θα κόστιζε η λειτουργία του πάνω από εννιά χιλιάδες ευρώ. Την ίδια ώρα, το να μεταβεί από την Κρήτη στην Αθήνα ένα παιδί και να μείνει εκεί με το συνοδό του όσο διαρκούν οι εξετάσεις θα κοστίσει περίπου δυο χιλιάδες ευρώ σε κάθε νοικοκυριό. Ή μάλλον για την ακρίβεια, όχι σε κάθε νοικοκυριό. Σε όσα από τα 166 με φυσικώς αδύνατους υποψηφίους τεχνικής εκπαίδευσης δήλωσαν τελικά ότι θα μεταβούν στην Αθήνα για τις εξετάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου