Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ 19/4/2011

Απόφαση ντροπής για τους υπόψηφιους με αναπηρία των πανελλαδικων εξετάσεων στο Ηράκλειο
19/04/2011

Σάλο έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης η περίεργη, αν όχι απαράδεκτη, απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ορίσει ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων ως κέντρα εξέτασης για τους υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΕΠΑ.Λ. της Κρήτης σχολεία σε Αθήνα και Πειραιά. Η απόφαση αυτή, που εντάσσεται στα πλαίσια "λιτότητας" και μείωσης των κρατικών εξόδων, κοινοποιήθηκε επίσημα χθες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με τον περιφερειακό διευθυντή Απόστολο Κλινάκη να μεταβαίνει εσπευσμένα στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με φορείς του υπουργείου για το ζήτημα.
Εκατόν εξήντα έξι συνολικά μαθητές από όλη την Κρήτη, όπως εξήγησε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τεχνικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Κώστας Αρχοντάκης (58 στο Ηράκλειο, 52 στα Χανιά, 30 στο Ρέθυμνο και 26 στο Λασίθι), είναι υποχρεωμένοι σε περίοδο κρίσης να ταξιδέψουν στην Αθήνα, μαζί με τους συνοδούς τους, και να πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα της διαμονής τους καθ’ όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕΕ) Ηρακλείου, με τον πρόεδρό της κ. Πέτρο Κακαζιάνη να κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση».
Όπως είπε στη "Ν.Κ", «το χρέος του κράτους για άλλη μια φορά καλείται να το καλύψει ο γονέας που αγωνιά για το επαγγελματικό μέλλον του παιδιού του. Σε καιρό οικονομικής κρίσης καλείται ο γονέας-κηδεμόνας να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής, τουλάχιστον μιας εβδομάδας, τόσο του ίδιου όσο και του παιδιού του. Η απόφαση αυτή πλήττει εκατοντάδες μαθητές του Ηρακλείου και τις οικογένειές τους».
Μέχρι σήμερα οι μαθητές με αναπηρία της Κρήτης εξετάζονταν στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, ωστόσο με την τελευταία εξέλιξη ορίστηκε για τους μεν μαθητές του Ηρακλείου και του Λασιθίου ως εξεταστικό κέντρο το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών και για τους δε Χανίων και Ρεθύμνου το Γυμνάσιο Καμινίων του Πειραιά. Αυτό δε συμβαίνει μόνο για τους μαθητές της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης περιφέρειας, αφού το υπουργείο Παιδείας όρισε εξεταστικά κέντρα μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=818128

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου