Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Υπεραριθμίες Εκπαιδευτικών


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση    : Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου
Τ.Κ. - Πόλη    : 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο     : 210-5238973
fax               : 210-5202798
e-mail           : oltee.oltee@gmail.com
ηλεκτρον. σελ.        : http://www.oltee.gr
πληροφορίες  : Σεραφείμ Κερασιώτης
                     Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
τηλέφωνο     : 6936-449284
e-mail           : serker@sch.gr

Αθήνα, 2-7-2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 007
ΠΡΟΣ :
1.  κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

2.  κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
ΚΟΙΝ :
1.  τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
2.  τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
3.  τα Π.Υ.Σ.Δ.Ε.
4.  τους αιρετούς του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.
5.  τους αιρετούς των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (δια των Δ/νσεων Δ.Ε.)
6.  τα Σχολεία Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ.
7.  τις Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.)


ΘΕΜΑ:
Υπεραριθμίες Εκπαιδευτικών


Οι υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών (πλεονάσματα) που ανακοινώθηκαν φέτος και αφορούν κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η κατάσταση αυτή έχει δυσάρεστες συνέπειες για τους εκπαιδευτικούς στους οποίους δημιουργείται κλίμα απογοήτευσης. Έχει παγιωθεί πλέον η αντίληψη ότι η Πολιτεία δεν στηρίζει επαρκώς την Τεχνική εκπαίδευση και ότι οι λειτουργοί που υπηρετούν σε αυτήν κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν μακριά από τους τόπους κατοικίας τους, γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τα δυσμενή οικονομικά, εργασιακά και οικογενειακά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν. Πολλοί εκπαιδευτικοί μας ζούν υπό το καθεστώς συνεχούς εργασιακής ανασφάλειας, φοβούμενοι ακόμη και για την ίδια την υπόσταση της θέσης εργασίας τους.
Έχουμε πραγματικούς λόγους να πιστεύουμε οτι οι υπεραριθμίες που ανακοινώνονται είναι πλασματικά αυξημένες για τους παρακάτω λόγους:
 I.    Ο πίνακας Α΄ δεν λαμβάνει υπόψη όλες τις  μακροχρόνιες Διοικητικές Διευθυντικές θέσεις, τις αποσπάσεις στις Δ/νσεις, στα ΔΙΕΚ και τις Περιφερειακές Δ/νσεις.
II.    Ο πίνακας Α΄ βασίζεται στα δεδομένα της τρέχουσας χρονιάς με αποτέλεσμα να δοθούν υπεραριθμίες στις ΕΠΑ.Σ. οι οποίες ενόψει της επικείμενης μετατροπής τους σε Τεχνολογικά Λύκεια δεν έγραψαν μαθητές στην Α΄ τάξη σε πολλές ειδικότητες. Μετά την ματαίωση της ψήφισης του Νομοσχεδίου για το Τεχν. Λύκειο, οι ΕΠΑ.Σ. αυτές έγραψαν φέτος μαθητές στην Α΄ τάξη και τα πλεονάσματα που εμφανίζονται σήμερα θα εξαφανιστούν τον Σεπτέμβρη.
III.    Τα σχολεία της Τ.Ε.Ε. έχουν μια απρόβλεπτη δυναμική και η ουσιαστική αποτύπωση της κατάστασης του μαθητικού δυναμικού (και συνακόλουθα τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων) μπορεί να εκτιμηθεί με σχετική ασφάλεια μόνο μετά τις 15 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι στα Σχολεία μας έχουν δικαίωμα εγγραφής και οι Απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι οριστικοποιούν τις αποφάσεις τους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που λαμβάνει χώρα μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμη, με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία και το με αρ. πρωτ. 72765 / Γ2 / 28-6-2012 της Δ/νσης Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας,Θ.Π.Α., οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ εκπρόθεσμη εγγραφή μπορεί να εγκριθεί για τα ΕΠΑ.Λ. μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και για τις ΕΠΑ.Σ. μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.
Για τους παραπάνω λόγους,
ζητούμε
 I.    Να μη μετακινηθεί κανένας εκπαιδευτικός από τη θέση του πριν την πραγματική αποτύπωση του μαθητικού δυναμικού του Σχολείου στο οποίο υπηρετεί (δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2012),
II.    Να ισχύσει και φέτος (με αυξημένη μάλιστα ελαστικότητα λόγω της οικονομικής συγκυρίας) η εγκύκλιος του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, δεδομένων των πολλαπλών ιδιαιτεροτήτων των Σχολείων της Τ.Ε.Ε. αλλά και του μαθητικού πληθυσμού που φοιτά σε αυτά,
III.    Να μη γίνει καμία περαιτέρω συγχώνευση τομέων ή ενοποίηση σχολείων της Τ.Ε.Ε. για το Σχολικό Έτος 2012-2013,
IV.    Να μειωθεί το όριο της οργανικής θέσης από τις 11 ώρες στις 9 ώρες, με δεδομένο ότι υπάρχει πλέον και η σχετική νομοθεσία για την ανάθεση ωρών σε όσους έχουν δεύτερο πτυχίο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου