Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ. και «Τεχνολογικό Λύκειο»


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση    : Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου
Τ.Κ. - Πόλη    : 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο     : 210-5238973
fax               : 210-5202798
e-mail           : oltee.oltee@gmail.com
ηλεκτρον. σελ.        : http://www.oltee.gr
πληροφορίες  : Σεραφείμ Κερασιώτης
                     Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
τηλέφωνο     : 6936-449284
e-mail           : serker@sch.gr

Αθήνα, 2-7-2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 008
ΠΡΟΣ :
1.  κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

2.  κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
ΚΟΙΝ :
1.  τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
2.  τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
3.  τα Σχολεία Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ.
4.  τις Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.)


ΘΕΜΑ:
Εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ. και «Τεχνολογικό Λύκειο»






Την προηγούμενη χρονιά δημιουργήθηκε ένα θετικό κλίμα ότι κάτι θα άλλαζε στο χώρο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Τεχνολογικό Λύκειο. Το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο είχε την αποδοχή όλων των φορέων της Τ.Ε.Ε. (μαθητών, γονιών, καθηγητών, Ενώσεων Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης).
Εν τούτοις, το Νομοσχέδιο δεν ψηφίσθηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση και σύγχυση κυρίως στις ΕΠΑ.Σ., δεδομένου του ότι το Νομοσχέδιο προέβλεπε την μετατροπή των ΕΠΑ.Σ. σε Τεχνολογικά Λύκεια.
Μέχρι και την έναρξη των εγγραφών το Υπουργείο δεν είχε στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο για τις εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ., προκαλώντας οργή, θυμό και πικρία σε μαθητές, καθηγητές και γονείς με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης σύγχυση και αποπροσανατολισμός των μαθητών με κίνδυνο να απομακρυνθούν από τα σχολεία αυτά, και να οδηγηθούν οι ΕΠΑ.Σ. σε συρρίκνωση.
Μια μέρα πριν από τη λήξη των εγγραφών, το Υπουργείο έστειλε το με αρ. πρωτ. 72765/Γ2 / 28-6-2012 έγγραφό του με το οποίο ενημέρωνε ότι οι εγγραφές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι ΕΠΑ.Σ.) έπρεπε να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι … την επόμενη μέρα 29-6-2012 !! Εν τω μεταξύ, όσες ΕΠΑ.Σ. έκαναν εγγραφές, το έκαναν με πρωτοβουλία των (άξιων) Διευθυντών τους που ακροβάτησαν ανάμεσα στο Νομικό Κενό και την Εκπαιδευτική τους Ευσυνειδησία …

Ακόμη, υπενθυμίζουμε ότι το «μεταβατικά» ωρολόγια προγράμματα της Α΄ και Β΄ τάξης των ΓΕ.Λ. και των ΕΠΑ.Λ., που είχαν θεσπιστεί ενόψει της Νομοθετήσεως του «Νέου Λυκείου» και του «Τεχνολογικού Λυκείου», στερούνται παντελώς Νομικού Πλαισίου λειτουργίας, και αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Εκπαίδευσης.
Για τους παραπάνω λόγους,
διαμαρτυρόμαστε
για την άδικη και διακριτική μεταχείριση που συστηματικά εφαρμόζει η Ελληνική Πολιτεία σε βάρος των Μαθητών, των Κηδεμόνων και των Εκπαιδευτικών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα σε βάρος των ΕΠΑ.Σ.
και
ζητούμε
 I.    Να πάψει αυτή η συνεχής διακριτική μεταχείριση σε βάρος Ελλήνων Πολιτών και ο συνεχής εμπαιγμός και απαξίωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
II.    Να προχωρήσει το Υπουργείο σε άμεσο σχεδιασμό για το μέλλον της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης συνολικά, καταθέτοντας σχετικό Νομοσχέδιο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου