Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

     Η ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου είναι η ένωση ΧΩΡΙΣ πολιτικές παρατάξεις, με ενιαία φωνή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η ένωση ανήκει σε όλους τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ-ΣΕΚ του Ν. Ηρακλείου. Όλοι εμείς που απαρτίζουμε το ΔΣ της ένωσης δεν έχουμε καμία extra οικονομική απολαβή ούτε αποζητούμε την προσωπική μας ανάδειξη (άλλωστε δεν έχουμε τις πολιτικές παρατάξεις για να μας προωθήσουν). Η ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή όλων μας για να μπορέσει να είναι
αποτελεσματική στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η Επαγγελματική Εκπαίδευση όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο "φτωχός συγγενής" της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αυτό συνέβαλαν αρκετοί που δεν επιθυμούν την αναβάθμιση και ανάπτυξη της. Είναι ευκαιρία τώρα που το υπουργείο "φαίνεται" να επιθυμεί να αναβαθμίσει την Ε.Ε. και να αυξήσει το ποσοστό των Τεχνολογικών λυκείων έναντι των Γενικών (να φτάσει στο 50-50 όπως ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες) να συμβάλλουμε όλοι μας προς αυτή την κατεύθυνση και να μην αφήσουμε κανέναν να μπει τροχοπέδη σε αυτό. Το νέο ΔΣ της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου αυτούς τους έντεκα μήνες εργάστηκε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Κάποια απο τα δίκαια αιτήματα μας φαίνεται ότι έχουν τύχει θετικής αντιμετώπισης από τους αρμόδιους φορείς (Περιφερειακός Δ/ντης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δ/ντης Δευτεροβάθμιας, Προϊστάμενος Ε.Ε.) και θα πραγματοποιηθούν. Μπορούμε όμως περισσότερα με τη βοήθεια όλων σας.
    Σας καλούμε να συμπορευτείτε σε αυτή την προσπάθεια είτε με την υποψηφιότητα σας για αντιπρόσωποι στην ΟΛΤΕΕ στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8/12, με την υποψηφιότητα σας για τις εκλογές για ΔΣ που θα γίνουν του χρόνου είτε με την επικοινωνία, την συνεργασία, την ψήφο και την ενημέρωση των συναδέλφων που δεν γνωρίζουν για το έργο της ΕΛΤΕΕ και της ΟΛΤΕΕ.
    Στόχος της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου είναι να είμαστε πρακτικοί και αποτελεσματικοί και όχι αόριστοι και γενικόλογοι. Άξονες μας είναι:

-Η διασφάλιση των οργανικών μας θέσεων
-Η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών
-Η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
-Η εξασφάλιση των κτιριακών και εργαστηριακών υποδομών που χρειάζονται τα σχολεία μας.
-Η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μαθητών μας

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν ας επικοινωνήσουν μαζί μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου

ΚΑΚΑΖΙΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου