Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Παράνομες αποφάσεις Π.Υ.Σ.Δ.Ε. για μη υπολογισμό των ωρών διδασκαλίας των Ερευνητικών Εργασιών κατά τον χαρακτηρισμό των Υπεραρίθμων Εκπαιδευτικών


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση    : Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου
Τ.Κ. - Πόλη    : 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο     : 210-5238973
fax               : 210-5202798
e-mail           : oltee.oltee@gmail.com
ηλεκτρον. σελ.        : http://www.oltee.gr
πληροφορίες  : Σεραφείμ Κερασιώτης
                     Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
τηλέφωνο     : 6936-449284
e-mail           : serker@sch.gr

Αθήνα, 2-7-2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 009
ΠΡΟΣ :
1.  κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

2.  κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
ΚΟΙΝ :
1.  τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
2.  τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
3.  τα Π.Υ.Σ.Δ.Ε.
4.  τους αιρετούς του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.
5.  τους αιρετούς των Π.Υ.Σ.Δ.Ε.
6.  τα Σχολεία Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ.
7.  τα Γενικά Λύκεια
8.  τις Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.)


ΘΕΜΑ:
Παράνομες αποφάσεις Π.Υ.Σ.Δ.Ε. για μη υπολογισμό των ωρών διδασκαλίας των Ερευνητικών Εργασιών κατά τον χαρακτηρισμό των Υπεραρίθμων Εκπαιδευτικών






Με την κατάργηση του μαθήματος της Τεχνολογίας στα Γενικά Λύκεια, βρέθηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί Τεχνικών Ειδικοτήτων να είναι υπεράριθμοι, και οι οποίοι θα οδηγηθούν σε καθεστώς διάθεσης των οικείων Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και τελικώς στα Σχολεία της Τ.Ε.Ε., επιδεινώνοντας ραγδαία τον υφιστάμενο αριθμό των υπεραρίθμων σε αυτά.
Η Νομοθεσία προβλέπει ότι ο ένας από τους δύο εκπαιδευτικούς που θα διδάξει το μάθημα πρέπει να είναι από αυτούς που δίδασκαν το μάθημα της Τεχνολογίας, και ο δεύτερος εκπαιδευτικός θα πρέπει να είναι αυτός που είναι αρχαιότερος και ενδιαφέρεται να το διδάξει.
Όμως πολλά Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ερμηνεύουν κατά το δοκούν την κείμενη Νομοθεσία και αποφάσισαν παράνομα ότι οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων των Ερευνητικών Εργασιών δεν υπολογίζονται για την κάλυψη της υπεραριθμίας των εκπαιδευτικών που έχουν δικαίωμα Α΄ ανάθεσης (και τέτοιο δικαίωμα έχουν οι συνάδελφοι ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων κατά σειρά αρχαιότητος), με αποτέλεσμα να δίνονται πλασματικές Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών, τόσο στα ΓΕ.Λ. όσο και στα ΕΠΑ.Λ.
Από καμία διάταξη δεν προκύπτει διάκριση για το ποιο μάθημα δίνει Οργανική θέση και υπολογίζεται για την κάλυψη του υποχρεωτικού ωραρίου, και ποιο όχι. Επομένως, κατά τον υπολογισμό των Πλεονασμάτων και Υπεραριθμιών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι ώρες διδασκαλίας του Μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας.
Το θέμα αυτό κινδυνεύει να αναδειχθεί σε ζήτημα μείζονος σημασίας, δεδομένου του ότι οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των ερευνητικών εργασιών αυξάνονται δραματικά, αφού συμπεριλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου, αλλά (από την επόμενη σχολική χρονιά) και της Β΄ Λυκείου, τόσο στα ΕΠΑ.Λ. όσο και στα ΓΕ.Λ.
Για τους παραπάνω λόγους,
ζητούμε
να υποχρεωθούν τα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να εφαρμόζουν το Νόμο και να υπολογίζουν τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας για την απόδοση Οργανικών Θέσεων και την κάλυψη της Υπεραριθμίας των υπηρετούντων Εκπαιδευτικών στα σχολεία που έχουν οργανική θέση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου