Ειδήσεις: Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου σας καλωσορίζουν στη νέα ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις σας καθώς και κάθε πρότασή σας για βελτίωση είναι καλοδεχούμενες. Είμαστε και στο FACEBOOK: ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Από 10-25 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές για όλους τους υποψηφίους (και για των ΕΠΑΛ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr 
Φέτος η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων- Δηλώσεων Υποψηφιότητας για τα ΑΕΙ  θα είναι ενιαία για όλους τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (Πέρσι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ έκαναν δήλωση το Μάρτιο μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο) και η προθεσμία ορίστηκε σήμερα απ το υπ. Παιδείας  από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Σε κοινή προθεσμία θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Πρόσληψη 40 4ωριτών μέσω ΕΣΠΑ στα σχολεία. Τι άλλο θα δούμε; του αιρετου Λουκά Καβακλή

ΤΕΤΡΑΩΡΙΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;
Στην πρόσληψη 40 τετραωριτών( 4 ωρών) εκπαιδευτικών, μέσω ΕΣΠΑ, προχώρησε το Υπουργείο στην Α Αθήνας. Πρόκειται για συναδέλφους Γαλλικών και Γερμανικών. Εδώ δε μιλάμε για ελαστικές εργασιακές σχέσεις απλώς, αλλά για εργασία δουλοπάροικου!!!!
Από ότι φαίνεται το “όραμα” του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η επέκταση και παγιοποίηση τέτοιων μορφών εργασίας, με τους εκπαιδευτικούς “περιοδεύοντες θιάσους”, τα σχολεία “κέντρα διερχομένων” και τους μαθητές πρώτα θύματα αυτής της στυγνής αντιεκπαιδευτικής και αντεργατικής πολιτικής. Αυτό είναι το “ νέο σχολείο” που οραματίζονται. Φανταστείτε τι έχει να συμβεί με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τις συμπτήξεις τμημάτων.

Τις προτάσεις των Δημάρχων για τις συγχωνεύσεις και ιδρύσεις νέων σχολέιων ζητά η υφ. Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
esos.gr

Τις προτάσεις των Δημάρχων  για τις συγχωνεύεις  και ιδρύσεις νέων σχολικών μονάδων ζητά η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου με σχετική επιστολκή που τους επέστειλε.

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

27-01-11 Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων - Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου – Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Ζιώγα σχετικά με τις διώξεις σαράντα εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών, τριών γιατρών και δύο γονέων

ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

EXPRESS ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ!!!

Υπουργείο Παιδείας: Υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών εδώ και τώρα σε σχολεία εκτός της περιφέρειας που υπηρετούν - Τα κενά και οι ειδικότητες ανά περιοχή  Του Χρήστου Κάτσικα

Με τα υπ’ αριθμ. 6905/Δ2/19-1-2011 και 6905α/Δ2/25-1-2011 έγγραφα της Δ/νσης Προσωπικού Δ.Ε. καλούνται οι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Αττικής και Πελοποννήσου να αναφέρουν τους πλεονάζοντες καθηγητές στις ειδικότητες ΠΕ11 Γυμναστές καθώς και στις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ07 Γερμανικής, ΠΕ09 Οικονομολόγων, ΠΕ13 Νομικών, ΠΕ14.01 Ιατρών, ΠΕ17.01 Τεχνολόγων Πολιτικών, ΠΕ17.02 Τεχνολόγων Μηχανολόγων, ΠΕ17.04 Τεχνολόγων Ηλεκτρονικών, ΠΕ18.10 Νοσηλευτικής ΤΕΙ, ΠΕ18.12 Φυτικής Παραγωγής, ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμων και ΠΕ19-ΠΕ20 Πληροφορικής, που υπηρετούν στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης, προκειμένου να αποσπαστούν σε σχολείο εκτός της Περιφέρειας που υπηρετούν. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Η εγκύκλιος για τις συγχωνεύσεις και ιδρύσεις νέων σχολείων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Να προτείνουν μέχρι 20 Φεβρουαρίου τα σχολεία που πρέπει να συγχωνευθούν και που πρέπει να ιδρυθούν νέες σχολικές μονάδες ,με βάσει τα συγκεκριμένα κριτήρια που προβλέπει ο ισχύον νόμος, καλεί το υπ.Παιδείας τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , με εγκύκλιο που υπέγραψε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο και με απλήρωτους λογαριασμούς Συνάντηση γονέων-δασκάλων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Της Κατερίνας Μυλωνά

Χωρίς πετρέλαιο, αναλώσιμα υλικά και με απλήρωτους λογαριασμούς ΟΤΕ και ΔΕΥΑΗ...προσπαθούν να λειτουργήσουν σχολεία του Ηρακλείου!

Η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατανομή των πιστώσεων από το δήμο, οδήγησε χθες δασκάλους και γονείς στη Λότζια, όπου συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Νίκο Γιαλιτάκη.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της νέας γρίπης –Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr
Με αφορμή την ήπια επανεμφάνιση της γρίπης Α(Η1Ν1)2009 το υπ. Παιδείας απέστειλε σήμερα σε όλα τα σχολεία εγκύκλιο με  οδηγίες με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσής της.
Το υπουργείο επικαλούμενο  το  ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., δηλώνει ότι «δεν κρίνεται σκόπιμη η αναστολή λειτουργίας των σχολείων καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών.»
Οι οδηγίες του υπ. Παιδείας προβλέπουν:
  • Αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
  • Αποφυγή της κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό και άλλων

Οι μυστικές συμφωνίες για την εκπαίδευση, της Ελένης Παπαδοπούλου

Δημοσιεύτηκε χτές άρθρο στο ΒήμαOnline με τίτλο: "Μέγαρο Μαξίμου. Οι μυστικές συσκέψεις για την τομή στην παιδεία". Διαβάζοντας το γεννιούνται διάφορες απορίες μαζί με μία φρίκη για το εξάμβλωμα που ετοιμάζεται.
·         Γιατί οι συσκέψεις για τις τομές στην παιδεία είναι μυστικές;
·         Τί το μυστικό κρύβει το ψηφιακό σχολείο, το ψηφιακό βιβλίο, η ψηφιακή τάξη;
Ποιός ο ρόλος του Κροάτη επιχειρηματία που συμμετείχε στην σύσκεψη;
·         Από πότε οι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε υπουργικές συσκέψεις στο Μαξίμο;

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στόχος του Υπ.Παιδείας είναι να μειώσει σε ποσοστό 20% τον αριθμό των μονίμων εκπαιδευτικών στην τετραετία 2010-2013 – Σε κάθε συγχώνευση χάνεται το 20% των οργανικών θέσεων, του Χρήστου Κάτσικα

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 20%

Στόχος του Υπ.Παιδείας είναι να μειώσει σε ποσοστό 20% τον αριθμό των μονίμων εκπαιδευτικών στην τετραετία 2010-2013 – Σε κάθε συγχώνευση χάνεται το 20% των οργανικών θέσεων, του Χρήστου Κάτσικα
 Του Χρήστου Κάτσικα
           Μια από τις βασικές επιδιώξεις της επιχείρησης του Υπουργείου Παιδείας «συγχωνεύσεις σχολείων» είναι η δραστική μείωση του αριθμού των μονίμων εκπαιδευτικών και των προσλήψεων νέων εκπαιδευτικών στη σχολική εκπαίδευση.

Περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καταργούνται τα Γραφεία και αλλάζουν όλα στην Κεντρική Υπηρεσία του υπ. Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Κατάργηση όλων των Γραφείων Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα αύξηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , κυρίως εκεί που υπάρχει μεγάλος όγκος σχολικών μονάδων , προβλέπει το σχέδιο του υπ. Παιδείας .
Το ίδιο σχέδιο νόμου θα προβλέπει ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπ. Παιδείας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν  έχει ξεκαθαρίσει
 ακόμη το πότε θα καταθέσει , προς ψήφιση, στη Βουλή το σχετικό  σχέδιο νόμου .

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τα 10 πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακές εικόνες

Ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για τα πιο όμορφα πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο σας παρουσιάζουμε το πιο ωραίο μέρος για κατάδυση.
Ο μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας δεν έχει αντίπαλο σε ομορφιά. Απλώνεται σε μήκος 2600 χιλιομέτρων στην ακτή του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και συναποτελείται από αρκετές χιλιάδες υφάλους και περίπου 900 νησιά.
Ο ύφαλος αποτελεί καταφύγιο χιλιάδων ειδών. Θαλάσσιοι δράκοι (είδος ιππόκαμπου), κροκόδειλοι και 125 είδη καρχαρία ζουν εκεί.

Μάθε παιδί μου γράμματα

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε πατέρας επειδή ήταν φορτικός με τα παιδιά του

Δικαστήριο της Μελβούρνης αποφάσισε να αφαιρέσει το δικαίωμα ενός πατέρα να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον των τριών παιδιών του επειδή αυτός τα πίεζε υπερβολικά να διαβάσουν για το σχολείο.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Υπουργείο Παιδείας: Πότε θα εορταστεί η σχολική γιορτή των τριών Ιεραρχών
21/01/2011 - 15:45

ΘΕΜΑ:   «Εορτασμός προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών»
                  Κατά το τρέχον σχολικό έτος, επειδή η εορτή των Τριών Ιεραρχών συμπίπτει με ημέρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία, ο εορτασμός προς τιμήν Tους μπορεί να πραγματοποιηθεί τις δύο πρώτες ώρες της Παρασκευής        28-01-2011. Μετά το πέρας του εορτασμού θα συνεχιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. Αντίστοιχα, ο εορτασμός για τα απογευματινά και τα εσπερινά σχολεία μπορεί να πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες ώρες της ίδιας ημέρας, ενώ τις προηγούμενες, το ωρολόγιο πρόγραμμα διεξάγεται κανονικά.
              Παρακαλούμε να ενημερώσετε όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.
                                                                             Η  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣΕσωτ.Διανομή:
1. Γραφείο κας Υφυπουργού                      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΟΥ2. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα
3. Γραφείο  κ. Ειδικού Γραμματέα 
4. Δ/νση Ιδιωτικής  Εκπαίδευσης   
5. Δ/νση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης
6. Δ/νση Ειδικής Αγωγής
7. Δ/νση Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων
8. Σ.Ε.Π.Ε.Δ.
9. Δ.Ι.Π.Ο.Δ.Ε.
10. Δ/νση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήματα Β’ και Γ’

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΛΤΕΕ

      Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

 ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                             Αθήνα, 19 / 1 / 2011
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                 Αριθ Πρωτ : 82
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ                         ΠΡΟΣ :1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399                         ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
         6932798177                                               & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
FAX: 210 5202798  - 210 5121399                         κα Άννα Διαμαντοπούλου                                                                                                                                             
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                                          
                         E-mail: oltee@otenet.gr                                         
                                oltee.oltee@gmail.com                           

ΘΕΜΑ : « Συμμετοχή στο ΕΣΥΠ »

             Κα Υπουργέ

          Το  ΔΣ της ΟΛΤΕΕ διαμαρτύρεται γιατί δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του ΕΣΥΠ που πραγματοποιήθηκε την  19/1/2011.
          Το ΔΣ της ΟΛΤΕΕ έχει διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές στις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας  γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται η ΟΛΤΕΕ στους θεσμικούς εκπροσώπους του ΕΣΥΠ .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αγαπητοί μαθητές και γονείς.

            Το νέο Δ.Σ. της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ηρακλείου σας εύχεται καλή χρονιά,  προσωπική, οικογενειακή ευτυχία και πάνω απ’ όλα υγεία.
            Σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα και τον κλάδο της Eπαγγελματικής Εκπαίδευσης, η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του νομού μας, με το νέο Δ.Σ., καλείται να δώσει το παρών, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενωτικά και αγωνιστικά, ακούγοντας τον παλμό και τις ανάγκες των μαθητών, τους φόβους και τις αγωνίες των συναδέλφων.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου

Θα βρίσκεται στην Κοζάνη, θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW και η δημιουργία του ανακοινώθηκε επίσημα από τον πρωθυπουργό.

Την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου θα αναλάβει η ΔΕΗ σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή (σύμφωνα με πληροφορίες την αμερικανική εταιρία AMS), ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας που έκανε σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο δήμος Κοζάνης.

Υπουργείο Παιδείας: Επικοινωνήστε με το υπουργείο στο 1550 για όλα σας τα ερωτήματα

Δελτίο Τύπου                                             20/01/2011
Αναδιοργάνωση του Γραφείου Ενημέρωσης Πολιτών του Υπουργείου Παιδείας
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της πρόσβασης του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες, έδωσε νέα μορφή και υπόσταση στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών (Γ.Ε.ΠΟ). 

Με 4 ερωτήσεις άρχισε σήμερα η δημόσια διαβούλευση για τα κριτήρια συνενώσεων και ιδρύσεων σχολικών μονάδων

                                                      ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με τέσσερα ερωτήματα που θέτει το υπ. Παιδείας προς την ελληνική κοινωνία , ξεκίνησε η  δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης με θέμα:«Κριτήρια συνενώσεων και ιδρύσεων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα  24/01/2011.Τα ερωτήματα που θέτει το υπουργείο σε οσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση είναι:

Σαν σήμερα

Στις 20 Ιανουαρίου

250: Ο ρωμαίος αυτοκράτωρ Δέκιος εξαπολύει άγριο διωγμό κατά των Χριστιανών στη Ρώμη.

1775: Γεννήθηκε ο Αντρέ Μαρί Αμπέρ, γάλλος μαθηματικός και φυσικός, που διατύπωσε τους θεμελιώδεις νόμους του ηλεκτρομαγνητισμού και της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος. Προς τιμήν του, η μονάδα μέτρησης του ρεύματος πήρε το όνομά του. [θαν. 10/6/1836]

«Αγκαλιά» με την πρόκριση η ΑΕΚ

Επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της «ένωσης» (64΄, 80΄) επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού της διοργάνωσης.
Στη ρεβάνς της 2ας Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ -με τυπικά γηπεδούχο την Ένωση- η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει το απόλυτο προβάδισμα για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στην τετράδα.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ποια πρόσωπα απαρτίζουν το ΕΣΥΠ και η νομοθεσία του

Ρεπορτάζ : esos.gr
ΓΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥΠ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Από 35 μέλη αποτελείται το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας , με πρόεδρο τον καθηγητή Αλέξη Λυκουργιώτη . Ειδικότερα:



Το υλικό που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Το esos.gr δημοσιεύει το υλικό που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Ειδικότερα κάνετε κλικ αντίστοιχα παρακάτω για να το δείτε:

Τι είπε η υπ. Παιδείας στη 1η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Κριτική στις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος άσκησε η υπ.Παιδείας Αννα Διαμντοπούλου , στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΣΥΠ , ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει η ίδια «δρομολογήσει» και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ειδικότερα τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας της υπ.Παιδείας έχουν ως εξής:

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ.Σ. 9,84 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΤΕΕ Α' ΑΘΗΝΑΣ: ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΣ

Προς :
Την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κα Άννα Διαμαντοπούλου
-  Διευθυντή Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας Κο Σαββαϊδη Αναστάσιο
-  Προϊστάμενο Γραφείου Επαγγελματικής Εκπ/σης Α’ Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας κ. Κάλλο Βάιο
-  Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Δ/νση 22ου  Μισθολογίου Τμήμα Α΄
-  Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΕΘΥΝΤΩΝ

ΠΕΑΕ Συντονιστικό Ωρομισθίων Αναπληρωτών: Ανακαλούν συμβάσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ και τις μετατρέπουν σε μειωμένου ωραρίου

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ….
Τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υλοποιήσει το νέο σχέδιό του για συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων έχει προχωρήσει σε μία εκτεταμένη επιχείρηση σύμπτυξης τμημάτων, ενώ ακριβώς επειδή οι τάξεις υποδοχής και τα τμήματα των ολοημέρων δε λειτουργούν όπως θα έπρεπε –με μόνιμο προσωπικό από την αρχή της χρονιάς, με την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή και φυσικά με αναλυτικά

Ανεπίδεκτος (σοσιαλιστικής) μαθήσεως

Ο πιο «κακός ο μαθητής» αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή του στο κολέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, οικονομολόγου Ρίτσαρντ Γουλφ.

ΕΛΤΕΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Η Αννα έστησε τους πανεπιστημιακούς στην Κόρινθο..!!!

Αυτη την στιγμή στο Πανεπιστήμιο γίνεται ημερίδα για τα προβλήματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που διοργανώνει η σχολή Κοινωνικών επιστημών της Κορίνθου.

Βασική ομιλίτρια της ημερίδας ήταν η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου..
Ομως..η υπουργός...έστησε τους πανεπιστημιακούς..!
Δεν ήρθε..!!!
Σιγά μην ερχόταν είπε ένας καθηγητής...
Η απορία είναι γιατί δέχθηκε να είναι εισηγητής αφου είχε στο μυαλο της να μείνει στην ΑΘήνα;
Αυτή είναι σωστή συμπεριφορά;

Αναρωτιόμαστε...

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 16/01/2011

«Το χειρότερο πράγμα είναι να μην έχεις αφή
με τους ανθρώπους που αγαπάς, να μην τους ακουμπάς»,

κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών

Με ένα ρεπορτάζ στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας εγκαινίασαν το 2011 οι «Πρωταγωνιστές», την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.
Για να δείτε αποσπασματα της εκπομπής κάντε κλικ εδώ!
 Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι τηλεοπτικές κάμερες μπήκαν στα κελιά και στους θαλάμους των γυναικείων φυλακών και κατέγραψαν μαρτυρίες καταδικασμένων για φόνο, οικονομικά εγκλήματα, ναρκωτικά και ληστείες.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Νίκη-φάρμακο για τον ΟΦΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Eνα ακόμα…θρίλερ έζησαν οι φίλοι του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα τους κατάφερε μεν να φτάσει στη νίκη χθες απέναντι στην Βέροια αλλά το έκανε με την ψυχή στο στόμα και χρειάστηκαν πολλά υπογλώσσια για να μην υπάρξουν καρδιακά προβλήματα.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΩΙΝΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ 17/01/2011


Συνεχίζεται η έκθεση ψηφιδωτού

Συνεχίζεται, έχοντας μεγάλη απήχηση από το κοινό του Ηρακλείου, η έκθεση του εργαστηρίου ψηφιδωτού του δήμου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Η έκθεση πρόκειται να διαρκέσει ως τις 20 Ιανουαρίου, ενώ περιλαμβάνει 165 συνολική έργα από 60 εκπαιδευόμενους του εργαστηρίου.
Τα 35 έργα αποτελούν δωρεά των μαθητών προς το Δήμο Ηρακλείου, τα οποία είτε θα δοθούν σε πολιτικούς που επισκέπτονται το δήμο συνήθως, είτε θα κοσμήσουν ορισμένους χώρους, όπως ναούς, αφού πολλά είναι αγιογραφίες.

Η "ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ" ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ την κοινή γνώμη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία με τη μία της γλώσσα μοιράζει διαβεβαιώσεις στους πολίτες ότι το σχέδιο σαρωτικών συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που ετοιμάζει θα εφαρμοστεί με «αυστηρώς παιδαγωγικά κριτήρια» και με την άλλη της γλώσσα δίνει εντολές στους διορισμένους περιφερειακούς διευθυντές να «κατεδαφίσουν» τα σχολεία με ασύμφορα λειτουργικά έξοδα.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ συγκλίνουν σε πιστή αντιγραφή του πορτογαλικού μοντέλου, το οποίο συγκέντρωσε χιλιάδες μαθητές σε τρομακτικού μεγέθους σχολικά συγκροτήματα εξασφαλίζοντας στα

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΘΝΟΣ
Διαβούλευση - «εξπρές», που θα διαρκέσει έως τις 25 Ιανουαρίου, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση των πειραματικών σχολείων αλλά και για τις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών, από τις οποίες θα προκύψουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ινστιτούτου Ψηφιακής Πολιτικής και Εκδόσεων για την Εκπαίδευση.
Η διαβούλευση ξεκίνησε το Σάββατο 15 Γενάρη και διεξάγεται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.opengov.gr/ypepth/?p=552 και www.opengov.gr/ypepth/?p=543, όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν καταθέτοντας απόψεις. Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, στο κείμενο με το οποίο καλεί μαθητές, γονείς

"Δυσπρόσιτες" οι μεταθέσεις για τους εκπαιδευτικούς - Εγκλωβίζονται στην άγονη γραμμή οι καθηγητές - Τιμωρείται η μητρότητα

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 



Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την στιγμή στο νομό Ν. Ηρακλείου φαίνονται παρακάτω:







Εκδήλωση για τον Καζαντζάκη στο Μουσείο Εθνολογίας στους Βώρους

Η σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με τον τόπο του, την Κρήτη, είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στους Βώρους Πυργιωτίσσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή νομού Ηρακλείου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το ίδρυμα «Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς και ο Πολιτιστικός Βώρων.

Σβήνουν από τον χάρτη εκατοντάδες σχολεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/01/2011
* Λουκέτα σε σχολεία με λιγότερους από 130 μαθητές
* "Πολυδύναμα" σχολεία - γίγαντες, τύπου Γκράβας, εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας για να περικόψει λειτουργικές δαπάνες και να μειώσει δραματικά τις θέσεις εργασίας
* Μέχρι και 10 χιλιόμετρα θα διανύουν οι μαθητές για να φτάσουν στο νέο σχολείο, αν το δικό τους κλείσει
* Πανελλαδική κινητοποίηση χθες με παράσταση διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης από δασκάλους και καθηγητές για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων
* Συμβολική κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής
ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακής εξέδωσε η ΕΜΥ.
Προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων στο...

Αιγαίο οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τη νύχτα τα 10 μποφόρ.
Το σκηνικό του καιρού θα περιλαμβάνει και ισχυρές βροχές με καταιγίδες στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Υπουργείο παιδείας. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, του Χρήστου Κυργιάκη

Όλα όσα ετοιμάζουν οι υπεύθυνοι του υπουργείου παιδείας, όλα όσα ανακοινώνουν, σχεδιάζουν και κυρίως όλα όσα προσπαθούν να συγκαλύψουν με καινούργια λογοπαίγνια επιδεικνύοντας εξαιρετική μαεστρία και ανείπωτη αναισθησία, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «καταιγίδα της ερήμου» στο χώρο της παιδείας.
Πριν προλάβουμε να αναθαρρήσουμε από το ένα μέτρο έρχεται μια νέα ανακοίνωση να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην εκπαίδευση.
Ο μέχρι τώρα απολογισμός του βομβαρδισμού εκ μέρους του υπουργείου παιδείας είχε τις εξής απώλειες: Δραματική μείωση διορισμών, εκπαραθύρωση από το δημόσιο σχολείο χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών-ΑΣΕΠ, 40%, 24μηνο και ΑΣΕΠ- που Δικαιούνταν μόνιμο 

Ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα της Παιδείας

«Οι εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση έχουν αλλάξει». Μια διαπίστωση που επαναλαμβάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ενώ φέτος αποτέλεσε τη μόνιμη επωδό όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας που έζησαν τη δραστική μείωση των διορισμών, τις ανελαστικές μορφές απασχόλησης, την εργασία χωρίς πληρωμή, την αδιοριστία.
Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί έξω από το κτήριο της ΕΡΤ στις 3 Μαΐου 2010 Ξαφνικά (;) ορισμένοι εξ αυτών αποφάσισαν να το πουν αλλιώς. Χωρίς να σταματήσουν τις παραδοσιακές μορφές διαμαρτυρίας, άρχισαν μια παράλληλη δράση η οποία αποδείχτηκε εντυπωσιακά ηχηρή. Οι περισσότερες από τις λεγόμενες «παρεμβάσεις» τους έγιναν είδηση. «Αδιόριστοι κατέλαβαν το στούντιο της ΝΕΤ», 


ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (Σ.Ε.Κ.)

Ρεπορτάζ:esos.gr
Τις θέσεις της για τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (Σ.Ε.Κ.) κατέθεσε στην  υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.( ΕΕΤΕΚ)

Νέοι λαμπτήρες: Οδηγίες της ΓΓΚ για ασφαλή χρήση και προστασία καταναλωτή

Οδηγίες για ασφαλή χρήση και συλλογή και εναπόθεση των λαμπτήρων δίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, καθώς μετά την κατάργηση των λαμπτήρων πυράκτωσης όλο και περισσότεροι λαμπτήρες που περιέχουν μικρές ποσότητες υδραργύρου (λαμπτήρες οικονομίας ή εξοικονόμησης ενέργειας) χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές.
Συγκεκριμένα η  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών και να περιορισθούν οι πιθανότητες ο υδράργυρος να εισέλθει στο οικοσύστημα, δίνει στους καταναλωτές μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με:

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δημιουργούνται Σχολικά Κέντρα και Πολυδύναμες Σχολικές Μονάδες-ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

Ρεπορτάζ:esos.gr 
Τα δημογραφικά στοιχεία κάθε περιοχής (ρυθμός μείωσης των μαθητών), η χιλιομετρική απόσταση που καλείται να διανύσει κάθε μαθητής (όχι παραπάνω από 10 χιλιόμετρα ή μετακίνηση μισής ώρας σε συνάρτηση με το γεωγραφικό ανάγλυφο και τις καιρικές συνθήκες της κάθε περιοχής), καθώς και
 οι κτηριακές υποδομές (εγκαταστάσεις, εξοπλισμός κ.α.) στο σχολείο μετακίνησης είναι τα κριτήρια συγχωνεύεσεων των σχολείων και της δημιουργίας νέων πολυδύναμων σχολικών μονάδων, ανα κοίνωσε σήμερα το υπ.Παιδείας.

Η εγκύκλιος εισαγωγής Σπουδαστών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ για το Εαρινό εξάμηνο του Σχολικού έτους 2010-2011

                                                                                    Ρεπορτάζ:esos.gr 
 Οσοι επιθυμούν εγγραφούν στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο ΙΕΚ προτίμησης από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου μέχρι και 28 του μήνα.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, των ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ,ΤΕΕ Β κύκλου Σπουδών , ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.oaed.gr/Repository/FI_2149.file
ΓΙΑ ΤΟ ΜΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΊΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.oaed.gr/Repository/FI_2150.file 

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ..... ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!

ΟΙ ΤΡΙΦΩΝΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΟΙ Τρίφωνο και η Νάντια Μπουλέ στο Μύλος Club
Το συγκρότημα Τρίφωνο και τη Νάντια Μπουλέ παρουσιάζουν η μουσική σκηνή Μύλος και το Studio 19 αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια βραδιά, ταξίδι από την δύση ως την ανατολή με απογειωτικές τριφωνίες και δυνατές ερμηνευτικές στιγμές ....

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τα εννέα είδη εκδρομών που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι μαθητές-ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ρεπορτάζ:esos.gr
Εννέα είδη εκδρομών μπορούν πραγματοποιήσουν οι μαθητές , σύμφωνα με τη νομοθεσία του υπ. Παιδείας. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες που αφορούν κάθε μία, όπως τις αναλύει σε εγκύκλιό του ο Διευθυντής της Δ.Ε. Χανίων Γ. Κανδαράκης :



ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ      ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

HELLENIC SCIENTIFIC ASSOCIATION FOR TECHNICAL-VOCATIONAL EDUCATION AND TRAINING


Προς τους συνέδρους του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΑΣΠΑΙΤΕ με θέμα «Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών της  δευτεροβάθμιας επαγγελματικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα»




ΠΡΟΤΑΣΗ


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Ο τρόπος εισαγωγής των αποφοίτων της Ανώτερης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (λυκειακής βαθμίδας, ISCED 3) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει καταστεί μείζον πρόβλημα στη χώρα μας το οποίο επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Η παρούσα πρόταση αφορά στη δομή και την αναβάθμιση των δυο κύριων τύπων λυκείου, του Γενικού και του Επαγγελματικού, καθώς και την εισαγωγή των αποφοίτων τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η πρόταση είναι περισσότερο εστιασμένη στο Επαγγελματικό Λύκειο διότι σε όλες τις αλλαγές

και μεταρρυθμίσεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος η προσοχή στρέφεται στο Γενικό Λύκειο και η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση μένει στο περιθώριο και καλύπτει συμπληρωματικά ό,τι «περισσεύει» από το Γενικό Λύκειο. Η περιθωριοποίηση και υποβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έχουν με τη σειρά τους αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Υπουργείο Παιδείας: Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης» - Παραδείγματα Σχεδίων Συνέντευξης και Παρατήρησης

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=19638
ΠΗΓΗ alfavita.gr

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΩ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ 12/01/2011

http://www.youtube.com/watch?v=s538uPN-bZI

ΟΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 13/01/2011

http://www.youtube.com/watch?v=_muzyfBp0ys

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ 40 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=nd7K9inAEMk